Medicii rezidenţi vor putea face stagii la Spitalul Judeţean

Reprezentanţii celui mai mare spital din judeţ au început anul cum nu se putea mai bine. Asta deoarece conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) a primit, în aceste zile, o veste pe care o aştepta de mai bine de jumătate de an.

În cursul lui 2021, conducerea SJU a depus documentaţia la Ministerul Sănătăţii pentru ca unitatea sanitară, considerată a treia ca mărime din ţară, la număr de paturi, să poată fi un centru de pregătire pentru medicii rezidenţi. Deşi speranţele erau mici la început, comisia din cadrul ministerului a cerut mai multă documentaţie şi clarificări în legătură cu o serie de aspecte de logistică şi personal, iar în acest început de an a venit şi răspunsul. „Ministerul Sănătăţii a avizat, în data de 4 ianuarie, derularea programelor de rezidenţiat în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă pentru 24 de specialităţi. Este un pas important pentru sistemul sanitar botoşănean şi doresc să îi felicit pe cei de la spital”, a precizat medicul Monica Adăscăliţei directorul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani.

Practic, medicii rezidenţi, care până acum puteau face stagii de rezidenţiat doar în centrele universitare, se vor putea pregăti şi în spitalul din Botoşani, alături de medicii botoşăneni. Asta ar ajuta, în primul rând, ca la finalul stagiaturii, o parte dintre medicii tineri să rămână la Botoşani, unde deja s-ar fi acomodat cu sistemul sanitar în perioada stagiaturii.
„Am primit cu bucurie această veste, pentru că am sperat, încă de la început, că putem face mult mai multe lucruri bune în acest spital. Am foarte mare încredere în personalul medical din acest spital şi de aceea s-a depus documentaţia pentru ca spitalul nostru să fie cuprins în programul de rezidenţiat. De acum medicii rezidenţi îşi vor putea face stagiile chiar în spitalul nostru şi astfel putem atrage mai mulţi specialişti”, a spus economista Doina Caba, managerul SJU Mavromati.

Deja ai votat!