Manifestare organizată sub semnul credinţei, iubirii de frumos şi de neam

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani se alătură instituţiilor de cultură care organizează manifestări dedicate Zilei Culturii Naționale și omagierii celor 172 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu. Instituţia condusă de Iustina Irimia Cenuşă va organiza o întâlnire care stă sub semnul credinței, al iubirii de frumos și de neam – unele dintre idealurile poetului Mihai Eminescu.

Astfel, părintele arhimandrit Mihail Daniliuc, egumenul Schitului Vovidenia al Mănăstirii Neamț, doctor în teologie, va conferenția despre „Rugăciunea lui Eminescu”. Conferința va fi completată de momente artistice susținute de artiști botoșăneni – Alina Huțu, Patrick Petrescu, Lidia Uja, Andrei Pițu și Alexandra Costin.

Manifestarea va avea loc sâmbătă, 15 ianuarie 2022, începând cu ora 12:00, în sala de festivități a Cercului Militar din Botoșani.

În acelaşi cadru va fi lansat și regulamentul Concursului Național de Poezie și Interpretare Critică a Operei Eminesciene „Porni Luceafărul…” – ediția a-XLI-a, care se va desfășura în perioada 10-12 iunie 2022.

Deja ai votat!