Municipalitatea a încasat peste 1,8 milioane de lei în câteva zile

Mii de botoşăneni s-au grăbit să-şi achite dările locale încă din primele zile ale anului. Deşi municipalitatea a asigurat cadrul necesar pentru plăţi online, mulţi botoşăneni au preferat să achite la ghişeele Direcţiei Impozite şi Taxe. Dovadă au fost cozile formate în faţa instituţiei, în fiecare zi de lucru cu publicul.

Potrivit conducerii primăriei, în perioada 3 -10 ianuarie, s-au ȋncasat din impozite şi taxe locale, în numerar, la casieriile Direcției de Impozite și Taxe, 1.464.363 de lei. Suma reprezintă plăţile făcute de către 5.539 de contribuabili.

În aceeaşi perioadă, s-au ȋncasat online prin intermediul aplicației Avansis Mobile, impozite şi taxe locale ȋn sumă de 9.831 de lei. Au fost înregistraţi 221 de utilizatori activi. La aceştia se adaugă alte 245 de cereri de activare a conturilor care necesită corecții.

Prin intermediul platformei ghiseul.ro, în aceeași perioadă s-au plătiti impozite şi taxe locale ȋn sumă de 399.624 de lei. Pe 10 ianuarie, erau înregistraţi pe această platformă 9.519 de utilizatori botoşăneni.

Bonificaţia de 10% la plata integrală a impozitelor şi taxelor locale pe anul 2022 se acordă contribuabililor care îşi achită dările locale până la 31 martie 2022.

Deja ai votat!