Şedinţă la primărie pentru avariile Nova Apaserv

Viceprimarul Liviu Toma, alături de alţi şefi din Primăria Botoşani şi Poliţia Locală, s-a întâlnit ieri cu reprezentanţii Nova Apaserv. Discuţiile au vizat lucrările de refacere a zonelor unde s-a intervenit pentru remedierea unor avarii.

Urmare a verificărilor făcut în teren, s-a constatat că în 11 zone din municipiu nu s-au executat lucrările de refacere a suprafeţelor afectate, în termen de zece zile de la finalizarea intervenţiei, stabilit prin HCL 255 din 2021.

Zonele unde nu au fost făcute lucrările de refacere şi zilele când s-a intervenit pentru remedierea unor avarii sunt următoarele:

Strada Ion Pillat, nr.13 – 14 decembrie 2021

Aleea Carmen Sylva, nr. 32-34 – 9 decembrie 2021

Strada Împărat Traian, nr. 97 – 15 decembrie

Strada Săvenilor, nr.108 – 14 decembrie

Aleea Constantin Iordăchescu, nr. 36 – 10 decembrie

Aleea Constantin Iordăchescu, nr. 26 – 6 decembrie

Bulevardul Mihai Eminescu – intersecţie cu strada Sucevei – 6 decembrie

Aleea Tiberiu Crudu, nr.10 – 17 decembrie

Strada Bucovina nr.34 – 3 decembrie

Bulevardul Mihai Eminescu – 16 decembrie

Strada Nicolae Iorga – 28 decembrie.

S-ar putea ca în cel mai scurt timp, în funcţie şi de întârzierile pe care le vor mai avea la aducerea la stadiul iniţial al acestor zone, să începem să aplicăm prevederile regulamentului aprobat în Consiliul Municipal. Practic, executăm lucrările cu constructorul cu care avem contract pe partea de întreţinere şi reparaţii străzi, iar valoarea acestora va fi scăzută din suma pe care o avem de plată pentru apa meteorică preluată de reţelele de canalizare administrate de Nova Apaserv”, a declarat Liviu Toma.

Edilul a adăugat că o săptămână – două, conducerea primăriei mai are răbdare, însă operatorul nu poate fi tolerat la nesfârşit cu aceste întârzieri la lucrările necesare după remedierea avariilor.

Nova Apaserv a fost amendată anul trecut pentru neexecutarea lucrărilor

În perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2021, Nova Apaserv a primit 16 amenzi de la Poliţia Locală şi un avertisment scris. Sancţiunile au totalizat 16.700 de lei şi au fost date pentru neexecutarea lucrărilor de refacere a zonelor unde s-a intervenit după producerea unor avarii. Potrivit Regulamentului privind stabilirea condițiilor pentru eliberarea avizelor de intervenție și Acordurilor Administratorului Drumului, urmărirea și recepția lucrărilor de intervenții la rețelele edilitare de utilități publice pe raza municipiului Botoșani, în zece zile calendaristice de la eliberarea avizului de spargere, operatorul trebuie să repare străzile sau trotuarele afectate de lucrările de intervenţie la reţelele de apă – canal.

De cele mai multe ori, lucrările nu au fost executate în zece zile, conducerea Nova Apaserv motivând că au fost multe avarii, dar şi că operatorul se confruntă cu probleme financiare şi nu a achitat la timp facturile primite de la Conrec. Nova Apaserv a avut contract cu Conrec vizând refacerea zonelor unde se intervine pentru remedierea unor avarii.

Deja ai votat!