Suspect eliberat după acuze de crimă cu toporul

Botoşăneanul care, cu o lovitură de topor, a ucis un om în Ajunul Crăciunului, a fost pus în libertate. Asta deoarece procurorii au considerat că aceasta a fost în legitimă apărare.

Bărbatul, în vârstă de 63 de ani, a omorât un consătean după ce l-a surprins pe aceasta în propria locuinţă. Intrusul îi cotrobăia printre lucruri, în căutarea unei sume de bani pe care acesta i-ar fi datorat-o. Acesta i-a atras atenţia, iar hoţul a ripostat după ce a fost surprins, lovindu-l pe proprietar cu o bâtă în cap. Încercând să se apere victima a apucat un topor pe care îl avea în preajmă şi şi-a lovit adversarul în cap.

Intervenţia cadrelor medicale a fost fără succes, decesul fiind instantaneu. Iniţial, bărbatul a fost arestat preventiv, însă a fost pus în libertate pentru că s-a considerat că a fost vorba despre legitimă apărare. „Toate indiciile duc spre această concluzie. Victima a pătruns fără drept în locuinţa suspectului. Pentru a se apăra, acesta a lovit cu un topor victima în zona capului, după care tot el a anunţat organele de poliţie”, a precizat Valeriu Chihaia, prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

– Tudor CHIRIAC

Deja ai votat!