Ivan Turbincă, pe scena Teatrului Eminescu

Duminică, 16 ianuarie, de la ora 18.00, publicul botoșănean este invitat la Casa Tineretului pentru a viziona celebra piesă “Ivan Turbincă”, pusă în scenă de actorii Teatrului “Mihai Eminescu”.

Spectacolul “Ivan Turbincă” este o dramatizare a regizorului Ion Sapdaru după unul dintre cei mai importanți scriitori clasici români – Ion Creangă. Povestea este transformată dintr-un basm într-o metaforă a destinului uman, dar mai ales, o meditaţie pe tema relaţiei omului cu moartea. Dorinţa protagonistului de a opri timpul se izbeşte inevitabil de perspectiva unei veşnicii plictisitoare şi chinuitoare deopotrivă, astfel încât finitudinea existenţei umane devine o binecuvântare refuzată de divinitate.

“Episoadele de meditaţie filosofică sunt alternate cu multiple momente specifice folclorului românesc. Astfel, sunt înserate dansuri tradiționale, care sunt susținute de muzica populară, specifică mai ales zonei din care provine teatrul nostru. De asemenea sunt folosite elemente din teatrul cu măști, tradiție care aparține patrimoniului național românesc”, au transmis reprezentanții Teatrului.

Scenografia aparține lui Mihai Pastramagiu, coregrafia Victoriei Bucun, iar asistent regie este Bogdan Horga. Actorii care vor interpreta personajele piesei sunt Andreea Moțcu, Alexandra Acalfoae, Mirela Nistor, Lorena- Petronela Chiribuță, Silvia Răileanu, Alexandru Dobynciuc, Bogdan Horga, Bogdan Muncaciu, Cezar Amitroaei, Florin Aionițoaiei, Gheorghe Frunză, Răzvan Amitroaei.

Un bilet costă 30 de lei şi 15 lei pentru elevi, studenți, pensionari. Acestea se găsesc la Agenția Teatrală din incinta Cinematografului Unirea, Tel. 0231 511 255, de marți până vineri între orele 8.00 -21.00, dar și Casa Tineretului din B-dul Mihai Eminescu nr. 48, tel 0231 510 970 și 0735 779 821. De asemenea, acestea pot fi cumpărate şi online de aici. 

„Intrarea se face pe baza certificatului verde și a dovezii trecerii prin boală, dar care nu au mai mult de 180 de zile”, au mai transmis reprezentanții instituției.

Deja ai votat!