Noi probleme în municipiu din cauza avariilor Nova Apaserv

Desele avarii apărute în reţeaua administrată de Nova Apaserv, dar şi gropile rămase după intervenţiile la avarii îi nemulţumesc din ce în ce mai mult pe botoşăneni. “Cu tot respectul, mă poate lămuri cineva, de competenta cui ține verificarea/reparația acestei avarii (de peste 2 săptămâni), implicit acest <crater> format la circa 50 de metri mai în faţă? Locația este Aleea Nucului, unde zilnic trec sute de maşini/camioane, iar noi șoferii suntem nevoiți să ne rupem mașinile în două, ca doar deh, noi nu suntem obligați să plătim taxe….toate astea din incompetenţa şi dezinteresul celor care şi-au asigurat locurile călduțe la birou. Dar pe teren mai ieşim şi noi să facem câte o verificare ceva?! Rușine! Asta-i România lucrului bine făcut?”, acesta este mesajul postat pe pagina de facebook a Consiliului Local de o botoşăneancă ce locuieşte în zonă.

Aceasta nu a fost, însă, singura reclamaţie. „Pe Iuliu Maniu sunt două astfel de avarii, pe Săvenilor o avarie, pe undeva prin Bucovina tot … Tot orașul e vai de el. Bine că au mărit taxele”, „Este plin orașul de avarii de acest gen”, sunt doar două dintre mesaje.

Probleme aduse la cunoştinţa viceprimarului Liviu Toma

Problema semnalată a fost adusă la cunoştinţa viceprimarului Liviu Toma, cel care semnează toate avizele pentru intervenţii la avarii şi monitorizează, alături de funcţionarii din cadrul Direcţiei Edilitare şi Poliţiei Locale, modul în care sunt refăcute zonele unde lucrează echipele Nova Apaserv.

Am vorbit cu colegul din cadrul Direcţiei Edilitare care a participat în cursul zilei de ieri (miercuri – n.r.) la recepţia lucrărilor recent încheiate şi, cu această ocazie, au fost văzute mai multe locaţii unde sunt avarii, pierderi de apă.  Reprezentantul societăţii le-a notat, urmând să le transmită conducerii şi, în cele ce urmează să intervină cât mai prompt pentru a limita pierderile de apă, a evita riscul formării podurilor de gheaţă şi accidentele auto pe partea carosabilă”, a declarat Liviu Toma. Edilul a adăugat că organizarea intervenţiilor în teren şi stabilirea priorităţilor ţine de conducerea Nova Apaserv.

Potrivit datelor transmise marţi de funcţionarul Direcţiei Edilitare, au fost găsite şase avarii la care se formase pod de gheaţă.

Momentan nu facem faţă la câte avarii apar

Contactat telefonic, Liviu Ştefan, director general al Nova Apaserv, a explicat că sunt avarii dată fiind starea conductelor. „Am rezolvat două avarii mari, pe străzile Bucovina, Colonel Tomoroveanu. Că momentan nu facem faţă la câte avarii apar, este adevărat. Asta e foarte clar. Eu am mai spus-o, este evident că în această perioadă nu înlocuim conducte. Sunt aceleaşi conducte şi, pe măsură ce trece timpul, vor ceda din ce în ce mai des, dar, cuplat şi cu gerul, problemele se amplifică”, a declarat oficialul. Liviu Ştefan a adăugat că avariile sunt rezolvate în ordinea priorităţilor, însă în această perioadă nu se pot asfalta respectivele zone, ci sunt aduse doar la nivelul de piatră spartă.

Nova Apaserv a avut contract cu Conrec pentru refacerea zonelor unde s-a intervenit la avarii. Contractul s-a încheiat, operatorul fiind în procedură de achiziţie publică pentru desemnarea unui alt constructor care să execute aceste lucrări.

Deja ai votat!