Peste 700 de persoane sunt bolnave de Covid în judeţ

Numărul noilor cazuri de Covid depistate în judeţ contină să fie ridicat. Astfel, dacă în intervalul precedent fuseseră raportate 138 de îmbolnăviri, astăzi autorităţile au anunţat că au fost diagnosticate cu Covid 139 de persoane.

Localitatea în care au fost descoperite cele mai multe cazuri este municipiul Botoşani, 63 dintre persoanele bolnave provenind de aici. Alte 10 cazuri au fost depistate la Dorohoi.

Rata de infectare cu SARS-CoV-2 creşte în ritm alert. Astfel, o localitate este în scenariu roşu, iar alte 12 localităţi sunt în scenariul galben. În scenariu roşu este localitatea Mihai Eminescu, iar în galben sunt municipiul Botoşani, Avrămeni, Corni, Cristeşti, Curteşti, Dersca, Havârna, Lozna, Mihăileni, Rădăuți-Prut, Truşeşti și Sulița. La nivelul judeţului rata de infectare este de 1.34 cazuri la mia de locuitori.

De la debutul pandemiei până în prezent 23.573 de persoane din județ s-au îmbolnăvit de Covid. Dintre acestea 21.637 s-au vindecat, iar 1.206 și-au pierdut viața. În prezent la nivelul judeţului sunt active 730 de cazuri de Covid.

Deja ai votat!