MONITORUL VIDEO: Concert de excepție susținut de Filarmonică

În această seară s-a desfășurat cel de-al doilea concert de Anul Nou susținut de Filarmonica George Enescu din Botoșani. Sute de persoane s-au aflat în sala Casei de Cultură a Sindicatelor pentru a asculta acordurile de muzică ale Orchestrei care au performat sub bagheta dirijorului Gheorghe Costin.

De asemenea, și soprana Lorena Puican și tenorul Andrei Manea au încântat publicul cu vocile lor suave. În programul de Anul Nou au fost susținute lucrări de: Strauss, Puccini, Dvorak, Lehár, Gounod, Grigoriu și alți compozitori celebri.

Gheorghe Costin este un important dirijor al ultimelor decenii, cu o prezență constantă pe scenele muzicale românești și nu numai, a urmat cursurile Conservatorului din București sub îndrumarea profesorilor Dan Constantinescu și Constantin Bugeanu, perfecţionându-se apoi la Seminarul Internaţional de la Weimar cu Heinz Rögner (1985).

Repertoriul său cuprinde muzică de Bach, Mozart, Berlioz, Dvorak, Rimski-Korsakov, Ravel, Prokofiev, R. Strauss, Frank Martin, Şostakovici, Bartók, Copland, Enescu, Britten, Respighi, şi de compozitori români contemporani (din lucrarile acestora a prezentat multe prime audiţii) precum Dan Constantinescu, A. Stroe, A. Mendelssohn, A. Zirra, Boldizsar Cziky, P. Bentoiu, T. Olah, Liviu Ionescu.

Deja ai votat!