Primarul vrea parcare în locul ruinelor de la Baia centrală

În locul ruinelor din spatele fostei Băi centrale, edilii botoşăneni intenţionează să amenajeze o parcare supraetajată. „Pentru asta vrem să vedem care sunt valorile care vor reieşi în urma Documentaţiei de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie (DALI), pentru că sunt o serie de expertize. Se fac unele calcule privind demolarea structurii existente sau folosirea acesteia, dacă este viabilă pentru nevoile noastre”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Realizarea unei parcări în spatele fostei Băi centrale făcea parte din programul cu care Cosmin Andrei s-a prezentat în faţa alegătorilor, în alegerile locale de anul trecut. „În zona centrală a orașului, mai exact pe ruinele de la Baia Centrală și în spatele clădirii de la Casa Cărții voi lansa în regim de urgență, procedura pentru construcția unor parcări supraetajate, moderne, care să acopere necesarul de locuri de parcare din toată zona centrală a orașului”, se arăta în acel program.

În ultimii ani, acele ruine s-au mai aflat în atenţia edililor. Acolo se dorea construirea unui bazin de înot, respectiv a unui cămin de bătrâni. Cele două proiecte au rămas însă la faza de intenţie.

Până la materializarea proiectului actualului edil, ruinele oferă o imagine dezolantă. Vara, acestea sunt acoperite de vegetaţie, însă, în sezonul rece, acele construcţii nefinalizate îi determină pe botoşăneni, să se întrebe cât le va mai lua edililor să demareze un proiect care să schimbe aspectul zonei.

Deja ai votat!