joi, mai 19, 2022
AcasăLocalPoezie cu aluzii sexuale, recitată la decernarea Premiului Opus Primum (video)

Poezie cu aluzii sexuale, recitată la decernarea Premiului Opus Primum (video)

Astăzi a avut loc decernarea Premiului Naţional de Poezie “Mihai Eminescu” – Opus Primum, eveniment care s-a desfășurat la Memorialul Ipotești, în contextul celebrării a 172 de ani de la nașterea poetului botoșănean.

În cadrul manifestării, nominalizații la premiu au recitat câte o poezie, iar o tânără poetă, Cătălina Stanislav, a uimit auditoriul recitând poezia „Gwyneth Paltrow și cu mine”.

Caz similar petrecut în 2018

Situația de astăzi nu este una similară. În urmă cu patru ani, în 2018, Medeea Iancu a ales să prezinte în cadrul aceluiași eveniment o poezie cu expresii pornografice, în consecință aceasta fiind sancționată cu avertisment de către polițiști.

Totul a plecat de la o sesizare înaintată Administraţiei Prezidenţiale de scriitorul bihorean Ionuţ Caragea. Administraţia Prezidenţială a remis sesizarea, spre competentă soluţionare, Poliţiei Botoşani, instituţia transmiţându-i petiţionarului o adresă prin care se arată modul în care a fost soluţionată sesizarea.

Laureatul celei de-a XXIV-a ediție a Premiului Naţional de Poezie “Mihai Eminescu” – Opus Primum, este Ileana Negrea, cu cartea “Jumătate din viața mea de acum”.

Acest premiu a fost acordat de Memorialul Ipotești, iar juriul a fost format din dr. Alexandru Cistelecan, dr. Mircea A. Diaconu, dr. Mihai Iovănel , dr. Alex Goldiș, dr. Andrei Terian. Cei cinci autori nominalizați care au debutat cu volume de poezie în 2021 sunt Bucur Andrei- Codrin cu cartea “La bella Italia: antipoeme jurnaliere”, Negrea Ileana- “Jumătate Din Viața mea de acum”, Pâzgu Alexandra- “Dă tot ce ai”, Rotariu Ioana Zenaida- “Cei cinci ani de muțenie” și Stanislav Cătălina- “Nu mă întrerupe”.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
23.6 ° C
23.6 °
21.6 °
41 %
4.3kmh
5 %
joi
24 °
vin
25 °
sâm
28 °
Dum
19 °
lun
13 °
RON - Română (nou) leu
EUR
4,9492

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Toată țara vine să facă drumuri la Botoșani.

EDITORIAL

E criză... Și ceea ce e mai rău încă nici nu a început, iar la nivel oficial cel mai mult are de suferit statul,...

GÂNDUL ZILEI

Mult mai important şi cu mai multă greutate decât cuvântul dat este gândul rămas. -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...