Rafale de peste 80 km/h în județ. Drumarii intervin în mai multe zone (video)

Echipele DRDP Iași intervin, sâmbătă, pentru eliminarea efectelor produse de vântul puternic pe rețeaua rutieră din administrare.

Pe fondul atenționărilor meteo de cod galben pentru județul Botoșani s-au înregistrat daune îndeosebi la nivelul semnalizării rutiere

De asemenea, pe șosea au ajuns transportate de vânt resturi de copaci și chiar porțiuni de acoperiș în zona Ștefănești, sau stâlpi de susținere a rețelelor de utilități, în zona Ungureni.

Până în această seară, ora estimată 20:00, zona Moldovei se află sub atenționare Cod galben de intensificări susținute ale vântului, interval în care se vor înregistra rafale de 55-65 km/h, iar pe arii restrânse 75-80 km/h.

Potrivit paginii Meteo Nord-Est vântul a prezintat intensificări puternice în mai toată regiunea. Conform datelor preluate de pe site-ul WWW.METEOMANZ.COM, în județul Botoșani zonele cu cele mai intensificate rafale au fost:

1. 82.7 km/h la stația meteorologică privată Dângeni;
2. 75.6 km/h la stația meteorologică ANM Botoșani;
3. 75.3 km/h la o stație meteorologică privată din localitatea Dersca.

De altfel și în municipiul Botoșani au fost probleme, un tei din Parcul Sucevei fiind smuls cu totul din pământ.

Sursa: Meteo Nord-Est

Recomandarea DRDP pentru conducătorii auto este de a-și programa cu maximă atenție călătoriile în zonele afectate și de a circula cu prudență, în vederea evitării oricăror evenimente nedorite.

Deja ai votat!