joi, august 18, 2022
AcasăLocalAmenzi de peste 11.000 de lei date de Poliţia Locală

Amenzi de peste 11.000 de lei date de Poliţia Locală

În perioada 14 – 17 ianuarie, poliţiştii locali au acţionat pentru supravegherea, controlul şi asigurarea unui trafic rutier sigur, legal, fluent, respectarea reglementărilor legale privind oprirea, staţionarea şi parcarea pe raza municipiului Botoşani, respectarea prevederilor legale privind masa maximă admisă. Pentru soluţionarea şi eficienţa unor situaţii s-a impus colaborarea cu lucrători din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei Municipiului Botoşani.

Potrivit datelor centralizate, în perioada 14 – 17 ianuarie, Poliţia Locală a intervenit urmare a 59 de sesizări, fiind aplicate 52 de sancțiuni contravenționale pentru staționarea, oprirea sau parcarea neregulamentară a autovehiculelor, din care 30 cu amendă în valoare totală de 11.220 lei şi 29 cu avertisment.

Totodată, poliţiştii locali au dispus blocarea sau ridicarea a 32 de autovehicule oprite sau parcate neregulamentar.

Autoturism parcat pe trecerea de pietoni

Pe 13 ianuarie, în jurul orelor 23:20, un botoşănean a sesizat că un autoturism înmatriculat în Franța este parcat pe trecerea de pietoni de pe str. Împărat Traian nr.21. La fața locului s-a deplasat patrula mobilă din cadrul Serviciului Ordine Publică Pază Bunuri, care a constatat că cele sesizate se confirmă. Pe parbrizul atoturismului a fost pusă o invitaţie pentru proprietarul acestuia, pentru a se prezenta la sediul instituţiei, în vederea aplicării măsurilor legale.

A doua zi, în jurul orelor 08:00, polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulația pe Drumurile Publice, a preluat cazul deplasându-se la fața locului, unde a constatat că autoturismul se afla în același loc. Pentru încălcarea normelor legale de parcare a unui autovehicul, s-a apelat la echipa societăţii Eltrans, în vederea ridicării autoturismului. Proprietarul acestuia, un tânăr de 26 ani, a fost sancționat contravențional cu amendă și puncte penalizare.

„Rugăm cetăţenii municipiului să sprijine acțiunile Poliției Locale”

Pe 15 ianuarie, în urma unei sesizări cu privire la blocarea căii de acces prin modul de parcarea a unui autoturism, polițiștii locali s-au deplasat pe Bulevardul Mihai Eminescu nr. 4, unde au constatat că autoturismul parcat neregulamentar avea 3 geamuri deschise și era descuiat. S-a solicitat deplasarea la fața locului a unui echipaj din cadrul I.P.J. pentru a face verificări. Polițiștii locali au lăsat invitație pe parbriz proprietarului, în vederea aplicării măsurilor legale ce se impun în ceea ce privește blocarea căii de acces.

Rugăm cetăţenii municipiului să sprijine acțiunile Poliției Locale, să ne informeze despre aspectele de nelegalitate, privind regulamentul circulaţiei rutiere pe raza municipiului Botoşani. Nu în ultimul rând, trebuie să dăm dovadă de simţ civic şi respect pentru concetăţenii noştri”, a declarat viceprimarul Liviu Toma, edil care coordonează Poliţia Locală.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
27.7 ° C
27.8 °
27.6 °
42 %
4.8kmh
28 %
joi
30 °
vin
32 °
sâm
33 °
Dum
35 °
lun
34 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

De unde se vede că în nordul țării populația îmbătrânește.

EDITORIAL

Vacanța estivală se apropie de sfârșit și deja se pot trage unele concluzii. Oficial vorbind, acesta a fost cel mai prost sezon pentru cei...

GÂNDUL ZILEI

Asemănarea dintre bărbaţi şi femei constă în faptul că şi ei şi ele, când văd ceva nou şi în trend, nu se pot abţine...

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...