marți, mai 17, 2022
AcasăLocalCosmin Andrei - "Vrem să redăm Centrul Istoric botoşănenilor"

Cosmin Andrei – „Vrem să redăm Centrul Istoric botoşănenilor”

Măsura mutării chiriaşilor din Centrul Istoric al municipiului Botoşani revine în actualitate. După ce primarul Ovidiu Portariuc anunţa acest lucru în mandatul său şi chiar prezenta un proiect de realizare a unor locuinţe sociale în zona Ioan Creangă, demers care nu a mai fost materializat, a venit rândul unui alt primar social democrat să readucă în atenţia publică această măsură aşteptată de foarte mulţi botoşăneni. Primarul Cosmin Andrei a anunţat că în Centrul Istoric nu trebuie să mai fie locuinţe sociale, spaţiilor respective urmând a le fi dată o altă destinaţie.

Chiriaşii din centru ar urma să fie mutaţi în locuinţele sociale începute în urmă cu câţiva ani în cartierul ANL Cişmea.

Vrem să redăm Centrul Istoric botoșănenilor, așa cum a fost odată și facem aceste demersuri în paralel cu oferirea unor spații cetățenilor care dețin locuințe sociale în Centrul Istoric, pentru a nu mai avea astfel de imobile acolo, să căutăm altă destinație. În acest sens, am demarat licitația pentru cele 72 de locuințe sociale din cartierul ANL Cișmea, licitație care presupune un rest de executat în valoare de 9 milioane de lei”, a declarat primarul. Blocurile de locuinţe sociale din ANL Cişmea au un stadiu de realizare de 50%. Lucrările au fost sistate în decembrie 2018, constructorul renunţând la acest contract, nemulţumit de modul în care primea banii pe lucrări, de la nivel central.

„Nu trebuia să avem locuințe sociale în Centrul Istoric”

Edilul le va cere votul consilierilor locali pentru schimbarea destinaţiei locuinţelor sociale din centru, fie în locuinţe de serviciu, fie în sedii pentru asociaţii şi ONG-uri. Totodată, aici ar putea funcţiona şi unele servicii ale primăriei.

Știe toată lumea că nu trebuia să avem locuințe sociale în Centrul Istoric. Trebuia cu totul și cu totul o altă destinație dată acestui obiectiv turistic pentru municipiul Botoșani, monumentelor istorice de acolo, care trebuie puse în valoare, și atunci firesc este să oferim o alternativă pentru cei care locuiesc acolo. Dacă vor fi de acord cu ceea ce propunem, este foarte bine, pentru că nu ne dorim să îi scoatem în stradă. Dacă nu vor fi de acord, vom rezilia contractele de închiriere, dând altă destinație imobilelor pe care le avem acolo, dar nu locuințe sociale”, a mai spus Cosmin Andrei.

Chiriaşii au fost mutaţi din centru şi în 2008

Despre chiriaşii din Centrul Istoric s-a discutat mult şi în perioada în care s-au derulat lucrările de reabilitare a clădirilor din acea zonă. După demararea lucrărilor, unii chiriaşi au fost mutaţi în apartamente din ANL Cişmea, iar alţii în alte spaţii locative ale municipalităţii. Centrul Istoric reabilitat a fost inaugurat pe 1 decembrie 2011. În 2012, unele locuinţe sociale au fost transformate în locuinţe de serviciu pentru angajaţii primăriei sau instituţiilor finanţate de la bugetul local. Nu toate locuinţele sociale au fost transformate în locuinţe de serviciu, astfel că în unele spaţii au revenit foştii chiriaşi.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
22.7 ° C
22.7 °
21.6 °
51 %
0.5kmh
98 %
mar
23 °
mie
14 °
joi
19 °
vin
25 °
sâm
27 °
RON - Română (nou) leu
EUR
4,9492

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Probabil întreba lumea prea des ce e cu șantierul, de ce nu e gata. Și edilii au luat măsuri.

EDITORIAL

Săptămâna trecută s-au întâmplat niscaiva lucruri surprinzătoare. După amânări și amânări s-a dat decizia definitivă în Dosarul Colectiv, cu condamnări mai reduse decât cele...

GÂNDUL ZILEI

Mai interesant ar fi dacă atunci când dăruiești nu ai spune cât ci … din cât!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...