spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTJandarmeria Botoșani, la ora bilanțului. Șeful IJJ - „Prioritatea strategică a fost...

Jandarmeria Botoșani, la ora bilanțului. Șeful IJJ – „Prioritatea strategică a fost creșterea gradului de siguranță”

Jandarmii botoșăneni au făcut bilanțul misiunilor derulate anul trecut, activitatea acestora fiind marcată de contextul epidemiologic generat de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2. Ședința de analiză a avut loc la sediul instituției, într-un cadru restrâns, în prezența prefectului județului Botoșani, Dan Nechifor și a șefilor structurilor Ministerului Afacerilor Interne cu care jandarmii cooperează în executarea misiunilor. „Prioritatea strategică a fost creșterea gradului de siguranță a cetățenilor, efortul fiind concentrat în direcția sporirii eficienței structurilor operative în îndeplinirea misiunilor”, a arătat șeful Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Botoșani, colonelul Cristian Boariu.

Potrivit analizei, jandarmii botoșăneni au executat anul trecut peste 7200 de acțiuni specifice de ordine publică pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale de natură penală sau contravențională, gestionarea și limitarea efectelor pandemiei de COVID-19 și verificarea aplicării măsurilor profilactice sanitare instituite de autorități, colaborând cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne de la nivel județean.

Sute de infractori identificaţi

Conform acelorași surse, tot în 2021, au fost organizate 74 de misiuni de asigurare a ordinii publice, nefiind înregistrate tulburări grave ale ordinii publice, care să impună intervenția pentru restabilirea acesteia.

„Rezultatele gamei diversificate de misiuni pot fi sintetizate în constatarea a aproximativ 300 de infracțiuni atât de către echipajele de jandarmerie, cât și în cooperare cu polițiștii botoșăneni, tot atâtea persoane fiind identificate ca autori ai acestor fapte de natură penală”, se mai arată în analiza efectuată la nivelul IJJ Botoșani.

În 25 dintre cazuri, au fost întocmite acte de sesizare a organelor de urmărire penală la regimul substanțelor interzise, în urma unei cooperări eficiente cu Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Botoșani.

Mii de sancţiuni aplicate 

De asemenea, jandarmii au aplicat peste 6.200 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1,75 milioane lei, iar nu mai puțin de 663 de mandate de aducere, emise de instanțele de judecată și organele judiciare, au fost puse în executare.

Paza și protecţia celor 18 obiective din competență, precum și misiunile în cooperare cu alte instituții, au fost executate în condiții optime, deși uneori a fost nevoie de concentrarea forțelor și mijloacelor disponibil. Astfel, începând din 14 martie 2021, IJJ a reluat pază a patru obiective, în contextul în care acestea au fost predate temporar în pază structurilor aparținând Ministerului Apărării Naționale în anul 2020, la instituirea stării de urgență.

 

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
5.8 ° C
10.6 °
5.6 °
95 %
1.1kmh
35 %
joi
18 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...