spot_img
vineri, mai 3, 2024
AcasăLocal BTTragedie evitată în ultimul moment. Un copil a sărit în faţa ambulanţei...

Tragedie evitată în ultimul moment. Un copil a sărit în faţa ambulanţei în misiune (video)

O autosanitară cu medic a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani a fost la un pas de a fi implicată într-o tragedie cumplită. Întâmplarea a avut loc astăzi, în timp ce echipajul era într-o misiunea considerată a fi de grad zero, iar ambulanţa avea toate semnalele în funcţiune.

În dreptul trecerii de pietoni de la Liceul de Arte din Botoşani, însă, un copil a sărit efectiv, în fugă, pe trecere, oprindu-se la câţiva centimetri de autosanitară. „Ne deplasam în regim de urgenţă maximă la un caz medical. O persoană inconştientă în casă. Autospeciala avea semnalele acustice şi luminoase în funcţiune. Doar prezenţa de spirit a ambulanţierului şi norocul au făcut să evităm o tragedie ca cea din Bucureşti”, a declarat medicul Cristian Simionescu, din cadrul SJA.

Incidentul a fost surprins de un şofer care oprise pentru a face loc autosanitarei. În imagini se observă cum copila nu s-a asigurat deloc la trecere şi a vrut să treacă în fugă. Imediat ce autosanitara opreşte, copila, realizând probabil ce a făcut, se întoarce pe trotuar.  “Maşinile opriseră să treacă ambulanţa, iar fetiţa, mă gândesc, că a crezut că maşinile au oprit să treacă ea”, a spus şoferul care a surprins incidentul.

Ambulanţa a oprit imediat, iar medicul a încercat să verifice dacă fetiţa era în regulă, însă aceasta, extrem de speriată, a fugit imediat de la faţa locului.

„În perioada următoare vom organiza acțiuni de prevenire și conștientizare a participanților la trafic, cu privire la pericolul la care se expun în momentul în care nu respectă regulile de circulație”, a declarat agent principal Delia Nenişcu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

Incident cu o maşină de poliţie încheiat tragic

Un incident asemanator s-a încheiat tragic săptămâna trecută la Bucureşti. O copilă, în vârstă de 11 ani şi-a pierdut viaţa, iar o a doua a fost rănită, după ce au fost lovite de o maşină de poliţie pe o trecere de pietoni din capitală.

Poliţistul care se afla la volan a declarat că cele două copile i-au sărit în faţă în timp ce încercau să traverseze în fugă.

SURSA VIDEO Marian Croitoriu Mario

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
24.4 ° C
24.6 °
24.4 °
49 %
6.9kmh
100 %
vin
22 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
25 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă vrei ceva bine făcut, tot tu cu mâna ta trebuie să faci.

EDITORIAL

Respectând proporțiile, și recunoscând din start atipicul comparației, este posibil ca din punctul de vedere al celor implicați, depunerea dosarelor de candidaturi să fie...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...