marți, mai 17, 2022
AcasăLocalTragedie evitată în ultimul moment. Un copil a sărit în faţa ambulanţei...

Tragedie evitată în ultimul moment. Un copil a sărit în faţa ambulanţei în misiune (video)

O autosanitară cu medic a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani a fost la un pas de a fi implicată într-o tragedie cumplită. Întâmplarea a avut loc astăzi, în timp ce echipajul era într-o misiunea considerată a fi de grad zero, iar ambulanţa avea toate semnalele în funcţiune.

În dreptul trecerii de pietoni de la Liceul de Arte din Botoşani, însă, un copil a sărit efectiv, în fugă, pe trecere, oprindu-se la câţiva centimetri de autosanitară. „Ne deplasam în regim de urgenţă maximă la un caz medical. O persoană inconştientă în casă. Autospeciala avea semnalele acustice şi luminoase în funcţiune. Doar prezenţa de spirit a ambulanţierului şi norocul au făcut să evităm o tragedie ca cea din Bucureşti”, a declarat medicul Cristian Simionescu, din cadrul SJA.

Incidentul a fost surprins de un şofer care oprise pentru a face loc autosanitarei. În imagini se observă cum copila nu s-a asigurat deloc la trecere şi a vrut să treacă în fugă. Imediat ce autosanitara opreşte, copila, realizând probabil ce a făcut, se întoarce pe trotuar.  “Maşinile opriseră să treacă ambulanţa, iar fetiţa, mă gândesc, că a crezut că maşinile au oprit să treacă ea”, a spus şoferul care a surprins incidentul.

Ambulanţa a oprit imediat, iar medicul a încercat să verifice dacă fetiţa era în regulă, însă aceasta, extrem de speriată, a fugit imediat de la faţa locului.

„În perioada următoare vom organiza acțiuni de prevenire și conștientizare a participanților la trafic, cu privire la pericolul la care se expun în momentul în care nu respectă regulile de circulație”, a declarat agent principal Delia Nenişcu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

Incident cu o maşină de poliţie încheiat tragic

Un incident asemanator s-a încheiat tragic săptămâna trecută la Bucureşti. O copilă, în vârstă de 11 ani şi-a pierdut viaţa, iar o a doua a fost rănită, după ce au fost lovite de o maşină de poliţie pe o trecere de pietoni din capitală.

Poliţistul care se afla la volan a declarat că cele două copile i-au sărit în faţă în timp ce încercau să traverseze în fugă.

SURSA VIDEO Marian Croitoriu Mario

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
20.4 ° C
20.6 °
18.9 °
56 %
0.5kmh
97 %
mar
21 °
mie
14 °
joi
19 °
vin
25 °
sâm
27 °
RON - Română (nou) leu
EUR
4,9492

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Probabil întreba lumea prea des ce e cu șantierul, de ce nu e gata. Și edilii au luat măsuri.

EDITORIAL

Săptămâna trecută s-au întâmplat niscaiva lucruri surprinzătoare. După amânări și amânări s-a dat decizia definitivă în Dosarul Colectiv, cu condamnări mai reduse decât cele...

GÂNDUL ZILEI

Mai interesant ar fi dacă atunci când dăruiești nu ai spune cât ci … din cât!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...