joi, aprilie 18, 2024
AcasăLocal BTAda Macovei - "Am devenit profesor metodist"

Ada Macovei – „Am devenit profesor metodist”

În plin scandal generat de modificarea planului de şcolarizare pe anul şcolar 2022- 2023, Ada Macovei, inspector şcolar general, a participat şi a promovat concursul pentru ocuparea unui post de profesor metodist la Casa Corpului Didactic (CCD). Pentru acest concurs s-au înscris Ada Macovei şi Olguţa Şchiopu, fost inspector şcolar pentru învăţământul primar. Deşi ambele au trecut de prima etapă, cea a evaluării dosarelor, la concursul care a avut loc ieri, 20 ianuarie, s-a prezentat numai Ada Macovei. Oficialul a obţinut 46 de puncte la testul de cunoștințe, 49 la interviu, şi 19 puncte la analiza și evaluarea CV-ului. Ada Macovei a fost declarată admisă, cu un punctaj total de 114 puncte.

Postul de profesor metodist a fost ocupat până în anul 2019 de Valerian Ţopa şi s-a vacantat prin pensionarea titularului. În CCD mai sunt profesori metodişti Daniela Biolan (fost inspector şcolar general adjunct), Elena Filipescu (fost inspector şcolar pentru învăţământul preprimar), Cristina Manolache (fost inspector şcolar pentru management instituţional) şi Alin Şeucaliuc.

Ada Macovei a declarat că nu pleacă de la conducerea IŞJ.

„Lucrurile bune merită așteptarea!”

Chiar Ada Macovei a anunţat că a participat la concurs, din start arătând că „lucrurile bune merită aşteptarea”.

După o colaborare începută acum 10 ani, ca formator al Casei Corpului Didactic, pentru cursul de formare acreditat Management instituțional, au urmat alte colaborări, cu furnizori de formare din țară, am organizat și desfășurat programe de formare continuă sau de specializare în Management de proiect și Educație antreprenorială acreditate, precum și numeroase activități metodice sau culturale, la nivel de școală sau județean.

După concursul de ieri, am devenit profesor metodist și am încredere că voi reuși să fac echipă cu profesioniștii CCD, pe termen lung.

Prioritatea mea va fi un program de formare pentru Starea de bine în școlile botoșănene și voi încuraja în permanență colegii care cred că educația se face în liniște, fără presiune și constrângeri, într-o atmosferă frumoasă, colaborativă, în care comunicarea și cooperarea profesor-elev-părinte primează în fața orgoliilor și a competiției”, a scris pe facebook Ada Macovei.

Oficialul a mai anunţat că pe 16 februarie se lansează la nivel județean, proiectul “Profesor și părinte azi” al Asociației ProActa Edu, curs acreditat, cu 20 credite profesionale transferabile și va fi începută formarea cu prima grupă.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
5.8 ° C
6.1 °
3.8 °
95 %
3.1kmh
100 %
joi
6 °
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
8 °
lun
12 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...