sâmbătă, iulie 2, 2022
AcasăLocalFemeie readusă la viață în fața altarului (video)

Femeie readusă la viață în fața altarului (video)

Zeci de credincioși care au luat parte la slujba de duminică, oficiată la o biserica din oraș, au trecut prin clipe de groază. O femeie s-a prăbușit din senin, iar cadrele medicale au fost nevoite să o resusciteze chiar în lăcașul de cult.

Incidentul a avut loc la finalul săptămânii trecute, la Biserica Rosetti, de pe Bulevardul Mihai Eminescu, din municipiul Botoșani. Femeia, în vârstă de 70 de ani, a vrut să participe la slujbă, însă, la un moment dat, s-a prăbușit pur și simplu pe podea. Alarmat, preotul a întrerupt imediat slujba și, după ce a constatat că femeia este inconștienta, a sunat imediat la 112. Între timp, o asistentă din cadrul UPU-SMURD, care era în biserică, a început imediat manevrele de resuscitare.

La fața locului a fost direcționat, imediat, un echipaj cu medic al Serviciului Județean de Ambulanță (SJA). Când au ajuns, cadrele medicale au constatat că femeia intrase în stop cardio respirator, așa că au fost nevoite să o resusciteze chiar în mijlocul bisericii, în locul în care s-a prăbușit. “A fost aplicat protocolul medical de urgență, pe lângă masajul cardiac fiind administrate și șocuri electrice cu ajutorul defibrilatorului. Din fericire, pacienta și-a revenit după al treilea şoc electric administrat cu aparatul de defibrilare, iar după ce a fost stabilizată, a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean de Urgență Mavromati”, a precizat medicul Cristian Simionescu, din cadrul SJA Botoșani.

Femeia a fost trimisă la Iaşi

Ulterior, la Urgențe, femeia a fost diagnostcată cu bloc atrioventricular total și a fost direcţionată spre o clinică de specialitate din Iași cu ambulanța.

Întreagata întâmplare a avut loc sub ochii celorlați credincioși care au asistat neputincioși la scenă, însă au răsuflat ușurați când au văzut că inima femeii a repornit.

Un bloc atrio-ventricular este o afecţiune în care există o întârziere sau blocare de-a lungul căii pe care impulsurile electrice o parcurg pentru a-ţi bate inima. Uneori, este mai greu pentru inima ta să pompeze eficient sângele prin corpul tău.

Întârzierea sau blocarea pot apărea pe calea care trimite impulsuri electrice fie în partea stângă manifestând un BRS (bloc de ramura stânga), fie în partea dreaptă a camerelor inferioare (ventriculii) ale inimii reprezentând un bloc de ramura dreaptă.

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
27.7 ° C
27.7 °
24 °
75 %
6.5kmh
59 %
sâm
28 °
Dum
30 °
lun
33 °
mar
37 °
mie
26 °
RON - Română (nou) leu
EUR
4,9464

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

De când cu scumpirile astea la carburanți, altfel se merge la supermarket.

EDITORIAL

Pentru a înțelege de ce nu e apă în județ, e nevoie de o foarte succintă recapitulare. Regia de apă, subordonată CJ, e căpușată...

EPIGRAMA ZILEI

Din cauza unui singur ins Cu aberantul lui război, Rusofobia s-a extins Mai abitir ca Sars Cov 2! - Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...