sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLocal BTOana Tăbultoc, emoții pentru următoarea etapă a concursului Eurovision

Oana Tăbultoc, emoții pentru următoarea etapă a concursului Eurovision

Oana Tăbultoc, tânăra botoșăneancă care participă la Eurovision, așteaptă cu emoție următoarea etapă a semifinalei. Astfel, aceasta are nevoie de voturile publicului pentru ca piesa interpretată de ea, „Utopia”, compusă de Ylva & Linda Persson din Suedia, să meargă în următoarea etapă.

„Am ajuns în prima semifinală. Îmi doresc tare mult ca piesa să fie votată și să pot trece în următoarea etapă. În Februarie, începând cu data de 9, voi avea nevoie de votul vostru, al publicului, pentru a putea rămâne în cursa către Torino. Contez pe fiecare dintre voi. Votul se va face pe pagina de Facebook Eurovision România!”, a declarat Oana Tăbultoc.

„Eurovision a fost visul meu de când eram mică”

Oana Tabultoc a transmis că vestea calificării în prima semifinală a fost un motiv de mare bucurie, mai ales că participarea la Eurovision a fost un vis încă de când era doar un copil.

„Am fost foarte fericită când am aflat vestea calificării în prima semifinală. Eurovision a fost visul meu de când eram mică și îmi doream tare mult să îl îndeplinesc. După multă muncă, aceasta este răsplata mea. Piesa cu care voi participa se numește Utopia și putem spune ca ea m-a ales pe mine. Ea este una pozitivă, iar mesajul acesteia te încurajează să visezi și să-ți pui în practică toate gândurile frumoase din prezent și viitor, astfel încât sa poți lasă în urmă tot ceea ce nu te reprezintă. Dacă sufletul îți dictează să zbori, fii liber să explorezi frumosul. Îmi place foarte mult, iar din momentul în care am ascultat-o, am simțit că voi putea face lucruri frumoase cu ea și chiar așa a fost”, a povestit tânăra artistă.

Melodiile care au trecut de etapa preselecției vor intra în prima etapă a semifinalei, de unde juriul și telespectatorii vor califica 20 de piese în următoarea fază a concursului.

În acest sens, echipa Eurovision România a organizat o sesiune de înregistrări într-unul dintre studiourile TVR, pentru cele 46 de piese. Acestea vor fi difuzate pe canalele Televiziunii Române și online, pe siteul oficial eurovision.tvr.ro, pe canalul TVR de Youtube și pe pagina de Facebook Eurovision România, la începutul lunii februarie.

În premieră, fanii își vor putea vota favoriții pe pagina oficială Facebook, unde pot salva cinci piese pentru a doua etapă a semifinalei. Juriul va califica alte 15, iar semifinala se va încheia pe 12 februarie, cu un show tv, în cadrul căruia juriul de specialiști va alege doar zece piese pentru marea finală.

„Piesele tocmai au fost înregistrate in regim de live in studiourile TVR din București și a fost minunat. Ele vor fi postate pe contul oficial de YouTube al celor de la TVR și câteva secvențe din piesa pe postul de televiziune. Înn momentul de față sunt 46 de piese, dintre care 15 vor fi alese de juriu, iar 5 de public prin vot”, a mai spus Oana Tabultoc.

Ultimul act al competiției va avea loc pe 5 martie, când vom afla și numele reprezentantului țării noastre în concursul internațional Eurovision, care va avea loc în perioada 10-14 mai 2022, la Torino, Italia.

Oana Tăbultoc are 21 de ani, este studentă în anul II la Universitatea Națională de Muzică din București și membră de 14 ani a grupului CHEIA SOL. Tânăra a participat de-a lungul carierei la sute de concursuri naționale și internaționale, dar și la show-uri TV, cum ar fi Vocea României sau Next Star.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
0.9 ° C
4.6 °
-0 °
94 %
1.4kmh
16 %
sâm
14 °
Dum
14 °
lun
8 °
mar
12 °
mie
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

În vremurile astea de război e mai bine să fii prevăzător și să umbli cu casa la tine.

EDITORIAL

În urmă cu ceva timp, la o oră de maximă audiență, un important post de televiziune național ne aducea la cunoștință – în urma...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...