vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTCimitir ilegal de mașini închis de comisarii de mediu

Cimitir ilegal de mașini închis de comisarii de mediu

Un atelier de dezmembrări auto a fost închis de comisarii de mediu, după ce administratorul afacerii a ignorat măsurile impuse de Garda de Mediu la un control anterior. Deși nu avea autorizație de mediu, acesta a continuat afacerea, făcând abstracție de toate normele de mediu.

Primul control a avut loc pe 1 septembrie 2021, când comisarii de mediu, în echipă mixtă cu reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție al Județului Botoșani, au descins în zonă și au verificat amplasamentul pe care se desfășurau activități de colectare și tratare vehicule scoase din uz (VSU). Întrucât operatorul economic nu deținea autorizație de mediu pentru această activitate, comisarii de mediu au dispus aplicarea unor sancțiuni.

„Pentru neconformitățile constate s-au stabilit în sarcina operatorului economic măsuri cu termen, în vederea remedierii situației, și s-au aplicat două sancțiuni contravenționale în cuantum de 50.000 lei”, preciza atunci Cristina Kashyap, comisarul șef al Gărzii de Mediu – Comisariatul Județean Botoșani.

Administratorul nu a respectat indicaţiile primite 

Administratorul afacerii a avut la dispoziție câteva luni pentru a se conforma, iar anul acesta comisarii de mediu au mers din nou în control pentru a verifica dacă măsurile dispuse în urmă cu mai bine de patru luni atunci au fost duse la îndeplinire și dacă operatorul a intrat în legalitate. Cum situația nu a fost remediată, Garda de Mediu a dispus încetarea activității.

„Persoanele fizice și juridice au obligația de a realiza în totalitate şi la termen măsurile impuse, în conformitate cu actele de reglementare, planul de gestionare a disconfortului olfactiv și prevederile legale, de persoanele împuternicite cu verificarea, inspecția și controlul în domeniul protecției mediului”, a arătat Cristina Kashyap. Astfel, comisarii de mediu au sancționat din nou cu amendă de 50.000 de lei operatorul economic și au impus măsura interzicerii desfășurării activității de colectare și tratare VSU, întrucât amplasamentul nu deține autorizație de mediu pentru activitatea desfășurată și nu îndeplinește condițiile de autorizare. În plus, s-a dispus ca toate epavele autoturismelor, dar și celelalte deșeuri de pe amplasament, să fie predate către operatori economici autorizați.

Dacă nici de această dată administratorul afacerii nu se va conforma, potrivit legislației de mediu acesta riscă un dosar penal. Astfel, continuarea activității după dispunerea încetării acesteia constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani.

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
5.5 ° C
5.6 °
3.8 °
86 %
2.7kmh
100 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
9 °
lun
12 °
mar
11 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...