vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTCrimă după o relație de dragoste înfiripată pe o rețea de socializare....

Crimă după o relație de dragoste înfiripată pe o rețea de socializare. Autorul și-a primit pedeapsa

Un bărbat în vârstă de 44 de ani, din comuna Manoleasa, bănuit că și-a ucis concubina la începutul lunii iunie 2020, a fost condamnat definitiv la 10 ani de detenție pentru omor. Crima a avut loc la numai câteva luni după ce victima și autorul s-au cunoscut pe un site de socializare și au decis să-și unească destinele.

Mobilul crimei a fost gelozia însă, după comiterea omorului, bărbatul a abandonat cadavrul la marginea unei păduri, încercând să ascundă cele întâmplate. Prins de polițiști după câteva zile de anchetă, el a fost arestat și condamnat.

Pe lângă anii de pușcărie, bărbatul va trebui să plătească și daune morale în sumă de 175.000 de lei față de rudele femeii ucise.

Trup abandonat în pădure

Maricel Mihăiță Țugui a fost acuzat de „violență în familie sub forma omorului” după ce pe 2 iunie 2020, în urma unui conflict spontan, și-a ucis concubina, după care a abandonat cadavrul într-o zonă retrasă din extravilanul comunei Manoleasa.

Cei doi s-au cunoscut pe o rețea de socializare, femeia fiind originară din Republica Moldova. În februarie 2020, ei au fost plecați la muncă în Germania, dar o lună mai târziu, înainte de izbucnirea pandemiei, femeia a decis să revină în România, unde a lucrat la o fermă agricolă din Pașcani (județul Iași), fiind vizitată ocazional de Maricel Mihăiță Țugui.

Bărbatul a intrat la idei, iar pe 1 iunie 2020, după ce femeia și-a cumpărat un iPhone, între ei a izbucnit o ceartă. Din acest motiv, în noaptea următoare cei doi au dormit separat – ea într-un apartament folosit de o colegă de serviciu, el în mașină.

A doua zi, cei doi au decis să meargă spre Coțușca, femeia dorind să-și viziteze fiica. Au plecat cu mașina familiei, un autoturism VW, dar pe drum cearta a reizbucnit între ei, iar bărbatul a reacționat violent și a strâns-o de gât pe femeie, aceasta decedând. Când a realizat ce a făcut, Maricel Mihăiță Țugui a încercat să scape de trupul neînsuflețit și a abandonat cadavrul la marginea unei păduri, într-o lizieră cu arbuști unde erau depozitate gunoaie menajere.

Poliție anunțată de fiica femeii

Tragedia a ieșit la iveală după ce pe 4 iunie 2020 fiica femeii a anunțat poliția, sesizând dispariția mamei. Tânăra intrase la bănuieli când a văzut că mama ei nu mai ajunge, iar telefonul mobil este închis. Anchetatorii au refăcut traseul parcurs de cei doi concubini în ziua crimei și au reușit să găsească, pe 6 iunie 2020, autoturismul lui Maricel Mihăiță Țugui, care era abandonat pe un drum de exploatare agricolă, la aproximativ cinci kilometri față de D.N. 29 C Manoleasa -Rădăuți Prut. Apoi, la aproximativ doi kilometri de autoturism, anchetatorii au găsit și cadavrul femeii, care era acoperit parțial cu un sac de rafie, în zona picioarelor.

Considerat principalul suspect, Maricel Mihăiță Țugui a fost găsit după alte două zile de căutări, pe 8 iunie 2020, pe raza comunei Avrămeni. Arestat preventiv, bărbatul a declarat că pe 2 iunie și-a lăsat concubina în viață, în compania altei persoane, după care, pe 3 iunie s-a deplasat în municipiul Pitești, de unde a revenit pe 6 iunie, dar nu a mai mers la domiciliu deoarece auzise că este căutat de poliție.

Fapte recunoscute după o lună jumatate

Anchetatorii nu l-au crezut și l-au băgat după gratii. Ulterior, la o lună și jumătate de la crimă, Maricel Mihăiță Țugui a recunoscut comiterea faptei, declarând că în ziua fatidică, pe fondul unei crize de gelozie, în cadrul unui conflict spontan, ar fi strâns-o de gât cu mâinile pe concubină, iar când a eliberat-o aceasta nu mai respira. A pus cadavrul în autoturism, apoi l-a aruncat, abandonând și celelalte bunuri.

Trimis în judecată, bărbatul a solicitat să fie judecat în formulă simplificată, adică pe baza probelor administrate de procurori, el recunoscându-și fapta. Așa se explică și de ce Maricel Mihăiță Țugui a primit o pedeapsă de numai 10 ani de închisoare. Prima sentință a fost pronunțată pe 2 februarie 2021, adică la circa opt luni de la comiterea crimei, dar a urmat apelul. Așa se face că decizia definitivă a venit abia joi, pe 27 ianuarie a.c. Aflat deja după gratii, bărbatul ar putea fi eliberat condiționat după ispășirea a două treimi din pedeapsă.

 

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
5.8 ° C
7.6 °
5.5 °
82 %
2.1kmh
46 %
vin
5 °
sâm
14 °
Dum
11 °
lun
12 °
mar
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...