joi, februarie 2, 2023
AcasăLocalWeekend cu spectacole la Teatrul "Eminescu"

Weekend cu spectacole la Teatrul „Eminescu”

Și în acest sfârșit de săptămână botoșănenii sunt așteptați la Casa Tineretului pentru a viziona două spectacole puse în scenă de actorii Teatrului “Mihai Eminescu”. Astfel, sâmbătă, 5 februarie, de la ora 18.00, publicul va putea viziona piesa „Îmbătați de dragoste”, după Pierre de Marivaux.

Regia artistică și ilustrația muzicală aparțin lui Alexandru Vasilachi, scenografia lui Mihai Pastramagiu, asistent regie este Sorin Ciofu, iar coregrafia aparține Victoriei Bucun. Din distribuția piesei de teatru fac parte actorii Cezar Amitroaei, Petruț Butuman, Silvia Răileanu, Sorin Ciofu, Lidia Uja și Răzvan Amitroaei.

„Să fie adevărat că haina-l face pe om? Se poate interzice dragostea pe motiv de apartenență la paliere sociale diferite? Este loc în suflet și pentru dragoste și pentru rațiune? E adevărat că dragostea-i oarbă și rațiunea rece precum gheața? Veți găsi aceste întrebări nu doar în spectacol, dar și în inimile fiecărui îndrăgostit. Hai să ne îmbătăm de dragoste, de teatru!”, au transmis reprezentanții teatrului.

Duminică, „Angajare de clovn”

Și duminică, 6 februarie, de la ora 18.00, publicul botoșănean va putea urmări pe scena de la Casa Tineretului piesa „Angajare de clovn”, de Matei Vișniec.

Regia, decorurile și coloana sonoră aparțin lui Ion Sapdaru, coregrafia Victoriei Bucun, de costume s-a ocupat Alina Dincă, iar asistent decoruri este Petre Sapojnic. Actorii care vor da viață personajelor sunt Bogdan Muncaciu, Dragoş Radu, Alexandra Acalfoae și Volin Costin. „(..) Cu clovni, cu magie și acrobație, împletite cu teatru, cu jocul actoricesc, cu conflict și replici inteligente, cu poveste și puterea cuvântului pe scenă, un spectacol pentru suflet, pentru bucuria amintirii și pentru melancolia prezentului”, a transmis reprezentanții instituției.

„Angajare de clovn” este ultima piesă scrisă în România de Matei Vișniec, în 1986, înainte de emigrarea dramaturgului la Paris. Cel mai jucat autor român contemporan a primit Premiul UNITER pentru cea mai bună piesă românească în 1991.

Un bilet costă 30 de lei şi 15 lei pentru elevi, studenți, pensionari. Acestea se găsesc la Agenția Teatrală din incinta Cinematografului Unirea, Tel. 0231 511 255, de marți până vineri între orele 8.00 -21.00, dar și Casa Tineretului din B-dul Mihai Eminescu nr. 48, tel 0231 510 970 și 0735 779 821. De asemenea, acestea pot fi cumpărate şi online de aici. 

„Intrarea se face pe baza certificatului verde și a dovezii trecerii prin boală, dar care nu au mai mult de 180 de zile”, au transmis reprezentanții instituției.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
2.2 ° C
3.6 °
-0 °
69 %
2.5kmh
100 %
joi
7 °
vin
4 °
sâm
2 °
Dum
-1 °
lun
-5 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Din când în când, trebuie să le amintești oamenilor că bei, dar bei cu stil.

EDITORIAL

Mediatizatul caz al fraților Tate care și-au deschis un punct de lucru „altfel” la o margine de București nu reprezintă decât vârful unui aisberg...

GÂNDUL ZILEI

De la anul, este cert, Veți primi pe telefoane Când nevasta e cu toane, Mesaje tip ... Ro Alert! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

 

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...