spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTCorul de Copii și Tineret din Botoșani este în căutare de artiști....

Corul de Copii și Tineret din Botoșani este în căutare de artiști. Când au loc preselecțiile

Corul de Copii și Tineret Botoşani este în căutare de artiști. Astfel, în perioada 14 – 26 februarie vor avea loc preselecțiile în diferite localități din județ (Botoşani, Dorohoi, Săveni, Bucecea, Ștefănești, Flămânzi), urmând ca repetițiile să aibă loc la începutul lunii martie. Pentru participarea la preselecții cei care doresc să facă parte din acest nou proiect trebuie să completeze următorul formular https://docs.google.com/forms/d/19QSrKaO9TX9xlpE8MjK-mKnTL67f8JmZgrqjMWxznrs/viewform?edit_requested=true

Cursurile se adresează copiilor preșcolari, elevilor, tinerilor și grupurilor de amatori pasionați de muzică. Cei care îi vor îndruma pe viitorii artiști sunt tinerii profesori Alexandru și Mădălina Mocanu.

„Profesorii Alexandru și Mădălina Mocanu alături de Flavius Damean, vicepreședinte Fundația Județeană pentru Tineret Botoșani și cu susținerea Societății Culturale ,,Arlechin”, Centrului Județean de Voluntariat Botoșani și a principalelor organizații publice și private partenere ale acestora, vine cu un concept nou pentru acest județ: un cor de copii și tineret”, au transmis organizatorii.

În prezent, Alexandru Mocanu este doctorand în cadrul Școlii Doctorale ale Universității Naționale de Arte „George Enescu” Iași, asistent universitar doctorand în cadrul aceleași universități, catedra de orchestră, și profesor de orchestră și cor la Liceul de Artă „Ștefan Luchian” din Botoșani.

Cu multe premii județene, naționale și internaționale atât la teoria muzicii, cât și la vioară, Mădălina Mocanu și-a completat cariera, îmbinând cele două specializări, urmând cursurile de compoziție jazz – muzică ușoară în cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași. În prezent este profesor de vioară la Liceul de Artă „Ștefan Luchian” Botoșani! Ambii profesori au acumulat cunoștințe în domeniul muzicii și al pedagogiei în urma unor participări la concursuri, festivaluri, masterclass-uri, workshop-uri și conferințe atât în țară, cât și în afara ei.

Proiect pentru promovarea muzicii 

Proiectul „Corul de Copii și Tineret Botoșani” a fost gândit și înființat în anul 2022 din dorința de a susține, promova și cunoaște tineri pasionați de muzică și cor din Botoșani. Scopul principal al acestuia este susținerea, descoperirea și promovarea elevilor, a tinerelor talente în domeniul muzical-artistic.

În cadrul cursurilor, participanții vor descoperi tainele cântului vocal prin diferite mijloace de prelucrare a tehnicii vocale: dicție, respirație, vocalize, prelucrarea auzului și multe altele.

,,Împreună cu tinerii Alexandru Mocanu și Mădălina Mocanu, profesori coordonatori ale catedrelor de muzică de la Asociația ,,Arlechin”, am inițiat și propus conducerii Fundației Județene pentru Tineret Botoșani să asigure cadrul instituțional și organizatoric la Casa Tineretului Botoșani în vederea constituirii unui ansamblu coral format din copii și tineri care provin din toate zonele reprezentative ale județului: Botoşani, Dorohoi, Săveni, Bucecea, Ștefănești, Flămânzi.

Toți membrii corului de copii și tineret vor beneficia de întreg suportul și profesionalismul tinerilor profesori Mocanu Teodora-Mădălina și Alexandru-Liviu Mocanu, care au o experiență bogată, dobândită în urma studiilor universitare și a participări în concerte naționale și internaționale (Republica Moldova, Franța, Elveția, Luxemburg, Belgia, Germania) și multiple premii naționale. Preselecțiile se vor desfășura la nivelul fiecărei localități în parte. În campania de promovare a proiectului se vor implica voluntari și lucrătorii de tineret care vor distribui afișe, pliante și flyere ce conțin indicații cu privire la locațiile și modalitățile de înscriere și participare la activitățile acestui proiect a declarat Flavius Damean, vicepreședinte Fundația Județeană pentru Tineret Botoșani.

Mai multe detalii puteți afla la adresa de email contact.coruldecopiisitineret@gmail.com sau la numerele de telefon 0741510849 – Flavius Damean / 0745293959 – Alexandru & Mădălina Mocanu sau puteți accesa site-urile  https://arlechinromania.ro/ și https://arlechinbtro.wordpress.com, acolo unde găsiți și formularele de înscriere alături de regulamentul de desfășurare.

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie ușoară
8.9 ° C
8.9 °
7.1 °
97 %
0.9kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...