luni, mai 29, 2023
AcasăLocalDroguri livrate cu microbuzul

Droguri livrate cu microbuzul

Afacerile cu droguri se fac prin cele mai neașteptate metode. O demonstrează o anchetă care l-a vizat pe unul dintre principalii furnizori de cocaină din Iași, care a primit droguri inclusiv de la un botoșănean. Investigațiile l-au vizat în primul rând pe Florin Vais, de 44 de ani, din municipiul Iași, care a ajuns în atenția procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) după ce s-a pozat cu drogurile şi i-a trimis imaginile amantei. Filat și supravegheat inclusiv pe conturile de socializare, ieșeanul a fost arestat la finele anului 2019.

Surpriza a apărut în momentul în care Florin Vais a fost încătușat pentru că, în acel moment, ieșeanul a făcut o serie de declarații, care i-au surprins și pe anchetatori. Astfel, la audieri, ieșeanul a recunoscut faptele de trafic de droguri şi a confirmat mai multe nume de afacerişti care, de-a lungul timpul, au cumpărat droguri de la el.

„Vreau de asemenea să arăt că, dat fiind faptul că am devenit dependent de cocaină, nu îmi amintesc exact toate detaliile însă sunt dispus să lămuresc orice detaliu în măsura în care voi fi întrebat şi îmi amintesc. Nu am conştientizat gravitatea faptelor comise întrucât cocaina era în principal destinată consumului personal fiind dependent de asemenea substanţe“, a declarat atunci Vais.

Ba mai mult, ieșeanul a recunoscut că, pe lângă drogurile primite din Italia, acesta ar fi primit diferite cantități de cocaină și de la un botoșănean, O.G., de 52 de ani. În total, acesta i-ar fi „livrat” cantitatea de 14 grame de cocaină, în cinci rânduri – de patru ori câte 3 grame, iar o dată două grame de cocaină. „Din probatoriile administrate, nu s-a putut stabili cu exactitate data la care inculpatul s-a aprovizionat cu droguri de mare risc – cocaină de la suspectul O.G., reușindu-se stabilirea doar a numărului tranzacţiilor și a cantităților de cocaină care au fost vândute, transmise, schimbate cu ocazia fiecărui tranzacții”, au precizat anchetatorii.

Botoșăneanul a rămas în libertate

În schimb, modul în care erau trimise drogurile i-a surprins pe procurori. Astfel, potrivit propriei mărturii, botoșăneanul i-ar fi livrat prin intermediul unui microbuz care circula pe ruta Botoșani – Iași trei grame de cocaină ascunse într-o telecomandă. Ulterior, acesta i-ar mai fi expediat într-o aplică de pus în baie, în același mod, alte trei grame.

În celelalte trei situații, ieșeanul ar fi ajuns în Botoșani, unde a primit cantitățile cerute. De altfel, imediat după ce ieșeanul s-a destăinuit, anchetatorii au luat legătura cu poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog Botoşani, care au descins la locuinţele lui O.G. și la un service auto deținut de acesta, unde au efectuat trei percheziţii. La final, în baza mandatului de aducere emis de procurori, botoşăneanul a fost ridicat şi condus la sediul DIICOT Iaşi, unde a fost audiat.

Trimis în judecată, Florin Vais a fost condamnat definitiv la o pedeapsă totală de 6 ani şi 2 luni de puşcărie. În schimb, botoșăneanul a rămas în libertate, el fiind audiat doar în calitate de martor.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
12.3 ° C
16.6 °
11.7 °
78 %
2kmh
13 %
lun
23 °
mar
23 °
mie
22 °
joi
25 °
vin
25 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Coboară pe scara de incendiu doar cei care sunt în formă.

EDITORIAL

Situația actuală din învățământ generează o mie și una de dispute. Cei din sistem susțin, bătându-se cu pumnul în piept, că au dreptate, că...

EPIGRAMA ZILEI

Hai să dăm mână cu mână Cei cu cinstea într-o ... rână, Să-nvârtim hora hoției Pe cuprinsul României... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...