spot_img
sâmbătă, aprilie 27, 2024
AcasăLocal BTTrimis la pușcărie după ce a ucis cu mașina un biciclist și...

Trimis la pușcărie după ce a ucis cu mașina un biciclist și a fugit de la locul faptei

Un tânăr de 24 de ani, care a accident mortal cu mașina un biciclist și a dat bir cu fugiții, va ajunge în pușcărie. Acuzat de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului, Ionuț Stănescu, din Hârlău (județul Iași) s-a ales cu o pedeapsă de doi ani de închisoare în regim de detenție și urma să fie încarcerat.

Sentința definitivă a fost pronunțată luni, pe 14 februarie a.c. de Curtea de Apel Suceava, care a micșorat pedeapsa dictată inițial de Judecătoria Botoșani, dar a dispus executarea ei în penitenciar. În primă instanță, Judecătoria Botoșani în condamnase la trei ani de închisoare, însă dictase suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. În plus, firma de asigurări la care era asigurat autoturismul a fost obligată de instanță să plătească o serie de daune materiale și morale către rudele celui de decedat, daune care totalizează 6.000 de lei și 90.000 de euro.

Şoferul a fugit de la locul accidentului 

Tragedia a avut loc în zorii zilei de 21 iunie 2020, pe drumul european E 58, în comuna Frumușica, după ce Ionuț Stănescu și alți patru tineri din Hârlău au mers la o pizzerie din Flămânzi, unde au petrecut aproape toată noaptea. Tânărul a făcut mai multe drumuri pentru a-și duce prietenii acasă, iar cu puțin înainte de ora 5 dimineața a ajuns în Frumușica, îndreptându-se spre casă, în mașină fiind și un amic de-al său.

Pe o porțiune de drum în aliniament, după o curbă la stânga, tânărul aflat la volan nu a observat bicicleta echipată corespunzător pentru circulația pe timp de noapte, condusă pe marginea părții carosabile de către un bărbat de 72 de ani, care era echipat corespunzător cu elemente fluorescent-reflectorizante, astfel că a acroșat bicicleta cu partea dreaptă față a autoturismului.

Cu toate că și-a dat seama că a lovit pe cineva, Ionuț Stănescu a părăsit locul accidentului, abandonând persoana accidentată, fără a verifica starea acesteia. Mai mult, după lovirea biciclistului, tânărul a accelerat autoturismul, iar la intrarea în județul Iași a părăsit drumul asfaltat, urmând o rută ocolitoare prin Deleni și apoi în orașul Hârlău. Înainte de a ajunge la domiciliu, tânărul a încercat să înlăture urmele accidentului prin efectuarea unor reparații la un service auto, fără a reuși însă.

Tânărul a fost identificat în urma unei anchete 

Între timp, polițiștii au fost anunțați de producerea accidentului și au declanșat o anchetă. La locul accidentului au fost descoperite mai multe fragmente dintr-un autoturism Ford, iar polițiștii au extins cercetările, fiind analizate mai multe imagini surprinse de camerele de supraveghere de pe traseu. Autoturismul a fost observat în mai multe cadre și, după ce au aflat identitatea proprietarului, anchetatorii au descins la locuința tânărului.

Reținut, Ionuț Stănescu a fost arestat preventiv. Trimis în judecată, tânărul a decis să recunoască faptele și a cerut să fie judecat în formulă simplificată. Așa se explică de ce în primă instanță Judecătoria Botoșani a dictat suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. Procurorii și rudele celui decedat au contestat sentința la Curtea de Apel, iar magistrații suceveni au dispus condamnarea tânărului la închisoare cu executare, faptele comise fiind considerate extrem de grave. Astfel, după ce ar fi comis accidentul, nu doar că a fugit de la locul faptei, ci, mai mult, tânărul a încercat să-și repare ilegal mașina la un service auto pentru a acoperi urmele tragediei și a îngreuna ancheta inițiată de polițiști, doar că mecanicul a realizat că autoturismul fusese implicat într-un accident și a refuzat să-i facă jocul.

În baza mandatului de executare a pedepsei, Ionuț Stănescu urma să fie ridicat de polițiști și depus într-un penitenciar. Din pedeapsa de doi ani de închisoare va fi scăzută, însă, perioada în care tânărul s-a aflat în arest preventiv și arest la domiciliu, respectiv 21 iunie 2020 – 11 februarie 2021.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
7.7 ° C
9.6 °
7.1 °
90 %
0.8kmh
5 %
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
21 °
mar
21 °
mie
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...