vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTAvalanşă de avarii la reţelele de apă (video)

Avalanşă de avarii la reţelele de apă (video)

Locatarii blocurilor de pe Calea Națională 59 și 61, unde se află și sediul firmei Omniasig (n.r. –  mai jos de sediul Farmaciei Husac) spun că, în urma unei avarii care a avut loc în toamna anului trecut, apa curge continuu de mai multe luni și, cu toate că au fost făcute mai multe sesizări la dispeceratul Nova Apaserv, nu a intervenit nimeni pentru remedierea situației.

În tot acest timp, oamenii nu pot să-și parcheze mașinile, întrucât avaria a survenit în mijlocul căii de acces, iar după primele intervenții a rămas un morman de pământ răscolit împrejmuit cu panouri de protecție. În plus, în nopțile mai reci, atunci când temperaturile scad spre -10⁰C, apa care se scurge se transformă într-un bloc de gheață, sloiul ajungând până în strada Ștefan cel Mare. „Strada a fost asfaltată anul trecut, la sfârșitul verii. La începutul lui noiembrie s-a spart o țeava de alimentare cu apă. Au venit cei de la Nova ApaServ, au spart, au reparat. După o săptămână, au venit cei de la Conrec și au asfaltat. A mai trecut o săptămână și iar s-a spart. Au intervenit și cică “au remediat”. După ce au plecat de aici, seara, în aceeași zi, iar s-a spart. Am sunat de “N” ori și au zis că vor veni. De la începutul lui noiembrie așa arată și în ziua de azi. Curge apa continuu. Abia poți intra pe locurile de parcare. În garaje nu se poate, ca să nu mai zic dacă exista vreun incendiu ceva, nu se poate trece. E bătaie de joc”, a spus Bogdan Plopeanu.

Situația a fost confirmată și Adrian Buzac, un alt locatar din zonă, care crede că problema a apărut după ce s-a făcut racordul de la conductă către un alt bloc construit în zonă. „Probabil nu au făcut racordul cum trebuie, iar acum tot apar avarii. Și eu am sunat la dispeceratul Nova Apaserv, însă fără rezultat”, s-a plâns botoșăneanul.

Avarii la ordinea zilei

Contactat telefonic, Liviu Ştefan, director general al Nova Apaserv, cunoștea situația din teren și a promis că se va interveni pentru a se remedia avaria. „Acum, după reorganizare, stăm mai bine în ce privește echipele de intervenție”, a spus Liviu Ștefan, dar acest lucru nu se vede și în teren.

Oamenii sunt în continuare nemulțumiți, pentru că aceste conducte vechi cedează din ce în ce mai des, iar problemele se amplifică.

Cert este că nu este zi în care să nu existe avarii în rețeaua de distribuție a apei din municipiu. Ieri, echipele Nova Apaserv urmau să intervină pe strada Independenței, undeva în dreptul viitorului magazin Lidl, în vederea remedierii unei alte avarii care a avut loc pe conducta din fontă Ø275 mm. Afectați de oprirea apei erau cei care locuiesc pe străzile Independenței, Săvenilor, Carmen Sylva și Peneș Curcanul. Numărul mare de avarii este pus pe seama conductelor foarte vechi, care nu au fost înlocuite de zeci de ani.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
16 ° C
16.1 °
14.4 °
57 %
12.1kmh
62 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...