vineri, iulie 1, 2022
AcasăLocalCabinet de chirurgie vasculară asaltat de programări

Cabinet de chirurgie vasculară asaltat de programări

Botoşănenii încep deja să apeleze la unicul medic specialist de la nivelul judeţului, într-o ramură medicală pentru care trebuiau să meargă până la Iaşi, sau chiar mai departe. Cabinetul de chirurgie vasculară este deja asaltat de programări. În decurs de doar două săptămâni au fost deja aproape 80 de consultaţii în cabinetul din Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU).

Singurul medic specialist din judeţ spune că botoşănenii se prezintă în număr mare, în condiţiile în care cei mai mulţi încă nu ştiu că pot beneficia de aceste servicii la Botoşani. „Sunt pacienţi pe care, mulţi dintre ei, îi redirecţionez în centrul universitar pentru o intervenţie chirurgicală majoră.

Avantajul acum este că noi îi investigăm şi diagnosticăm de aici, le recomandăm investigaţiile necesare, iar dacă este de operat, merg la Iaşi, dar merg direct cu diagnosticul şi investigaţiile făcute. Nu mai trebuie să facă mai multe drumuri. Şi mai sunt mulţi pacienţi care nu au patologie vasculară şi ar fi mers la Iaşi de pomană, să afle acest lucru. Aici reuşim să diagnosticăm şi să triem, pentru început”, a spus Alexandra Stănciulescu, medic specialist în chirurgie vasculară în cadrul SJU Mavromati.

„Avem parte de foarte mulţi pacienţi care au nevoie de intervenţie chirurgicală”

Potrivit acesteia, principala afecţiune cu care se confruntă botoşănenii în această specialitate este insuficienţa venoasă cronică, pentru că a fost foarte marginalizată pe perioada pandemiei. „Nu s-au mai făcut deloc intervenţii în această perioadă şi avem parte de foarte mulţi pacienţi care au nevoie de intervenţie chirurgicală”, a mai spus medicul specialist Alexandra Stănciulescu.

Aceasta a reuşit deja să pună la punct cu cabinetul de consultaţii, unde se pun diagnostice, se prescrie tratament conservator şi se pot face pansamente.

Medicul urmează să facă o serie de cursuri de specializare, după care va putea efectua şi echografii Doppler, care ajută la investigarea mai bună a arterelor şi venelor, iar în timp se speră şi la deschiderea unei săli de operaţii pentru intervenţii de specialitate şi la Botoşani.

„În momentul în care doamna doctor va termina acele specializări vom achiziţiona şi aparatura, pentru că ne dorim să dezvoltăm cât mai mult această specializare şi să venim în sprijinul botoşănenilor cu astfel de probleme de sănătate”, a spus economista Doina Caba, managerul general al SJU Mavormati.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
32.7 ° C
33.4 °
32.6 °
26 %
3.6kmh
53 %
vin
34 °
sâm
34 °
Dum
33 °
lun
34 °
mar
36 °
RON - Română (nou) leu
EUR
4,9470

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă dragoste nu e, nimic nu e. Mai ales la partid.  

EDITORIAL

An de an, după examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat, se creează mai mult sau mai puțin artificial un soi de isterie care se...

EPIGRAMA ZILEI

Din cauza unui singur ins Cu aberantul lui război, Rusofobia s-a extins Mai abitir ca Sars Cov 2! - Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...