miercuri, martie 22, 2023
AcasăLocalConcert simfonic la Filarmonică (video)

Concert simfonic la Filarmonică (video)

Filarmonica „George Enescu” din Botoșani invită publicul meloman și în acest sfârșit de săptămână la un concert simfonic, vineri, 25 februarie, de la ora 18.30, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Aceasta este cea de-a 69-a stagiune.

Orchestra Filarmonicii va fi dirijată de Bogdan Chiroșcă, iar în cadrul programului de vineri se vor auzi operele L. van Beethoven – Uvertura „Egmont”, op. 84 și J. Brahms – Simfonia nr. 1, în do minor, op. 68.

Bogdan Chiroșcă este absolvent al Facultăţii de Interpretare Muzicală „George Enescu” Iaşi, secţia pian (1999), şi al Facultăţii de Compoziţie, Muzicologie, Pedagogie muzicală şi Teatru din Iași, specializarea compoziţie (2004) si specializarea dirijat orchestră (2014). Din 2014 este doctor în muzică, titlul lucrării fiind „Simfonia de cameră – Studiu și creație proprie”.

A susținut numeroase concerte și recitaluri, dar şi o activitate proeminentă prin prezentarea creației în diverse recitaluri, festivaluri (Workshop-ul de creație susținut de UNMB în cadrul Festivalului Internațional „George Enescuˮ – București, edițiile 2011 și 2013; Festivalul Muzicii Romȃnești (Iași) – edițiile 2011, 2013, 2016, 2018) și proiecte artistice desfășurate în țară cât și în străinătate (InterArt 2007 – Romania, InterArt 2008 Germania/Italia).

În prezent este conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Interpretare, Compoziție și Studii Muzicale Teoretice din Iași – catedra de armonie, compoziție și dirijor al orchestrei UNAGE Iasi.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
8.1 ° C
10.6 °
7.2 °
90 %
0.5kmh
100 %
mie
13 °
joi
17 °
vin
20 °
sâm
20 °
Dum
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Decât să se curenteze elevii la priză, mai bine se usucă pe mâini natural, că deja e primăvară.  

EDITORIAL

E din ce în ce mai greu de trăit în țara asta, dar, așa cum era de așteptat, nu pentru toată lumea. E ca...

EPIGRAMA ZILEI

Când zbori prea jos cu-a ta mașină Eu doar atât îți spun: Din sens opus poate să vină Un alt nebun... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...