spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTAndrei Beilic propulsat de colegii de la PSD în CA-ul de la...

Andrei Beilic propulsat de colegii de la PSD în CA-ul de la Eltrans

Social democraţii au grijă să-şi pună colegii de partid în funcţii. Astăzi, în cadrul şedinţei Consiliului Municipal, social democratul Andrei Beilic a fost votat membru în Consiliul de Administraţie al societăţii Eltrans. Acesta o înlocuieşte pe Elena Paula Cojocariu Berenţan, oficial care şi-a dat demisia din CA-ul de la Eltrans, după ce a fost numită subprefect. Andrei Beilic a fost propus de către viceprimarul Bogdan Buhăianu şi a fost votat de 12 consilieri, 11 aleşi locali votând împotrivă. Fiind vot la persoană, procedura a fost secretă. Este clar că au votat „pentru” cei 11 consilieri PSD, în timp ce cei nouă consilieri liberali au votat împotrivă. Nu se ştie cum au votat viceprimarul Liviu Toma de la PRO România şi cei doi consilieri USR – Raluca Curelariu şi Marcel Gheorghiţă.

Graţie susţinerii colegilor din PSD, Andrei Beilic a fost membru în Consiliul de Administraţie al societăţii Nova Apaserv în perioada aprilie – noiembrie 2021. Totodată, el este şi membru în CA-ul de la Urban Serv.

Doctorand după absolvirea liceului cu media 7,40

Originar din Bucecea, Andrei Beilic a absolvit Liceul Bucecea în 2011 cu media 7,40. Ulterior, el a urmat cursurile Facultății de Construcții și Instalații Iași, specializarea căi ferate, drumuri și poduri, din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași, pe care le-a absolvit în 2015.

Imediat s-a angajat în cadrul Secției de Drumuri Naționale Botoșani, direct pe funcția de șef Sector departamentul de întreținere și Siguranța Traficului. Întâmplător sau nu, tatăl său a fost angajat tot la Secția de Drumuri Naționale.

Numele său a fost vehiculat pentru prima dată în public în 2016, când a apărut în cadrul organizației de tineret a PSD. Angajat în cadrul SDN, Andrei Beilic a descoperit succesul după ce a decis să se implice mai mult în politică. Așa se face că în numai trei ani de la absolvirea studiilor universitare, el a ajuns în CA-ul de la Urban Serv. Numirea în această funcție a avut loc în iunie 2018, la propunerea PSD. A fost o surpriză, care venea după alte lupte politice, de această dată în Consiliul Municipal Botoşani. În toamna lui 2018 Andrei Beilic a ajuns să facă parte ca membru din Consiliul de coordonare județean a PSD.

Firmă privată, cu priză la contracte publice

În anul 2019, Andrei Beilic și-a făcut o firmă prin programul Start-up Nation, cu fonduri europene nerambursabile. Este vorba de societatea Via Axa Proiect 29 – profilată pe inginerie, consultanță și proiectări de drumuri și poduri. Deși era o firmă abia înființată, societatea a început să obțină lucrări cu diverse primării în județ. Așa se face că dacă în 2019 firma a avut o cifră de afaceri de 75.000 de lei, în 2020 cifra a depășit 270.000 de lei. În prima parte a anului trecut, firma a încheiat contracte cu primăriile Bucecea, Corni și Ungureni.

În declaraţia de interese postată pe site-ul Urban Serv, Andrei Beilic a trecut că este asociat în cadrul firmei Via Axa Proiect 29.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
12.7 ° C
12.8 °
11.6 °
93 %
1.7kmh
56 %
joi
17 °
vin
13 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...