vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTBotoșănean trimis în stare gravă la Iași cu elicopterul (video)

Botoșănean trimis în stare gravă la Iași cu elicopterul (video)

Un bărbat în vârstă de 60 de ani din Botoșani, a fost preluat, joi după-amiază, de un elicopter SMURD. Acesta a ajuns în Unitatea de Primiri Urgenţe acuzând dureri toracice, iar după ce a fost supus unor investigaţii de specialitate a fost diagnosticat cu sindrom coronarian acut.

Medicii din cadrul UPU au solicitat ambulanța aeriană SMURD, deoarece pacientul avea nevoie de asistență specializată în Iași. “Acesta a fost transportat cu o ambulanță pe terenul UM01189, de unde a fost preluat de echipajul elicopterului SMURD pentru transferul la Institutul de Boli Cardiovasculare Iași”, a precizat un medic din cadrul SJA Botoşani.

Sindroamele coronariene acute sunt consecinta obstructiei acute a unei artere coronare.Cu alte cuvinte, sindroamele coronariene acute reprezinta o serie de afectiuni asociate cu fluxul redus de sange redus catre inima.

Blocarea poate fi brusca si se poate produce intr-o singura clipa sau poate sa vina si sa treaca peste o perioada de timp.

Afectiunea apare din cauza acumularii de depozite grase in si pe peretii arterelor coronare. Aceste artere sunt responsabile de furnizarea de oxigen si nutrienti muschilor inimii.

Muschii inimii au nevoie de un aport constant si constant de sange bogat in oxigen pentru a functiona. Un cheag de sange este cea mai frecventa cauza a unei artere coronare blocate.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
8.9 ° C
11.6 °
8.3 °
63 %
1.3kmh
31 %
joi
9 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...