marți, august 9, 2022
AcasăLocalInițiative de ajutorare a refugiaţilor ucraineni

Inițiative de ajutorare a refugiaţilor ucraineni

Dată fiind situația dramatică în care se află mii de cetățeni ucraineni, mai multe entități românești încearcă să îi ajute.

PRO România a decis să organizeze la nivel național, județean și local centre de colectare de bunuri atât de necesare oamenilor care au venit în România și care continuă să sosească.

Acestea vor fi apoi donate refugiaților ucraineni. Ne exprimăm solidaritatea cu cetățenii ucraineni forțați să fugă din calea unui război declanșat fără nici o justificare”, a transmis Mihaela Huncă, coordonatorul organizaţiei judeţene a PRO România.

Centrul de colectare din municipiul Botoșani este organizat în Sediul PRO România, strada Ion Pillat nr. 9. Programul este următorul: 25 Februarie: 14:30-16:30, 26 Februarie: 10:00 – 15:00, 27 Februarie: 10:00 – 14:00.

Pot fi donate sunt pături, alimente neperisabile, jucării de mici dimensiuni; produse de igienă personală (săpun, periuțe de dinți, scutece, …)

La sediul USR Botoșani se adună donații din toată țara

Și membrii USR Botoșani au fost deja în vama Siret, apoi au lansat o colectă pentru strângerea de donații în alimente neperisabile, îmbrăcăminte, obiecte de igienă personală şi de strictă necesitate la sediul partidului din Calea Națională nr. 70.

În urma apelului lor, un dealer Vodafone, Roxana Popa Henriss, a donat deja 160 de cartele prepay, care în seara de vineri ajung la refugiații care sunt în vama Siret.

Orele între care se pot aduce donații la sediul USR Botoșani sunt 9-13, zilnic. Dealtfel, sediul USR Botoșani va deveni spațiu de depozitare pentru donațiile anunțate deja a fi trimise de celelalte filiale din țară.

Sucevenii oferă cazare și masă

Reprezentanții SMURD sunt deja în vamă la Siret unde împart celor care apă și alimente de primă necesitate celor care vin din Ucraina.

Omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi a oferit cazare și masă la hotelurile sale din orașul de reședință al județului vecin.

Și arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a început de ieri să ajute refugiații cu obiecte de primă necesitate, oferind în plus și cazare sau masă la mănăstiri și case parohiale pentru cei care nu au alte posibilități de cazare, pe lângă asistența religioasă pentru cei care o solicită.

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie ușoară
20.5 ° C
20.6 °
20 °
81 %
2.6kmh
100 %
mar
22 °
mie
17 °
joi
23 °
vin
28 °
sâm
25 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Măcar pe Arafat au reușit să îl decontamineze.

EDITORIAL

Mai e ceva timp până la următorul set de alegeri - și încă ce alegeri; că va fi set complet - astfel că pentru...

EPIGRAMA ZILEI

La mijloc de codru des Toate păsările ies Deci acolo mergi bădică De vrei să vezi păsărică... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...