spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTUltimatum pentru Nova Apaserv - În zece zile trebuie refăcute toate zonele...

Ultimatum pentru Nova Apaserv – În zece zile trebuie refăcute toate zonele unde au fost avarii (video)

Pornind de la sesizările primite de la cetăţeni, dar şi de la constatările din teren, viceprimarul Liviu Toma s-a întâlnit astăzi cu reprezentanţii Nova Apaserv, respectiv Gelu Matei – inginer şef şi inginerul Cezar Talpă. La discuţii au participat şi Ioan Onuţu, directorul Poliţiei Locale, Lucian Deleanu – şef Serviciu circulaţie, Nicolae Semenescu – directorul Direcţiei Edilitare şi inginerul Peter Szocs.

Încă din debutul discuţiilor, Liviu Toma le-a spus reprezentanţilor Nova Apaserv că unele zone unde s-a intervenit pentru remedierea unor avarii arată ca după bombardament. „Lucraţi mai îngrijit, mai organizat pentru că, pe lângă disconfortul pe care-l creaţi prin intervenţia pe care o faceţi pe o suprafaţă să spunem mică, dumneavoastră afectaţi şi zona adiacentă. Nu am înţeles de ce nu există un responsabil în teren, încât colegii mei de la Direcţia Edilitare să ştie cu cine să stea de vorbă. La unele lucrări, atunci când ajungem găsim doar oamenii care lucrează efectiv pentru remediere. Noi nu ne-am permis să-i oprim din lucru, să le punem întrebări. Vă solicit ca la toate intervenţiile să aveţi un responsabil tehnic cu execuţia. Scopul nostru este să limităm deranjul pe care-l creaţi prin aceste lucrări în regim de avarie”, a spus Liviu Toma.

Viceprimarul a dat drumul la cronometru

Edilul i-a atenţionat pe reprezentanţii Nova Apaserv că astăzi a dat drumul la cronometru pentru ca în zece zile lucrătoare să fie executate lucrările de refacere a zonelor unde s-a intervenit pentru remedierea unor avarii. Practic, din situaţia centralizată, în municipiu sunt zeci de zone unde s-a intervenit, dar fără a mai fi executate lucrările de aducere a acelor zone la un aspect apropiat de cel iniţial. „Sunt 62 de locaţii unde trebuie să interveniţi. Cred că înţelege toată lumea că sunt aproape trei luni în care nu aţi mai intervenit pentru aceste reparaţii. Pe lângă 62 de poziţii, mai aveţi aproximativ 36 de zone restante tot din anul 2021”, a mai spus Liviu Toma.

Ioan Onuţu a precizat că mulţi botoşăneni se adresează Poliţiei Locale după ce nu mai pot folosi locurile de parcare rezervate, din cauza unor intervenţii ale echipelor Nova Apaserv. Unii botoşăneni s-au adresat instanţei şi au solicitat daune. „Noi ne dorim ca toate aceste lucrări să fie bine semnalizate, să fie cât de cât aduse cu pietriş în aşa fel încât să nu vină unul cu planetara în braţe, sau, ferească Dumnezeu, să aibă loc un accident în care impactul media ne va duce pe toţi într-o poziţie mai puţin plăcută. Vreau să raportez faptul că, de la începutul anului şi până astăzi, Poliţia Locală a înaintat 37 de adrese în care am rugat să se intervină. Deci noi nu am mers cu amendă, nu este o rea voinţă, dorim să fie o colaborare în aşa fel încât să nu aibă loc un eveniment mai puţin plăcut. Suntem în legătură cu Biroul Rutier al Poliţiei Municipiului Botoşani. Prin Serviciul rutier al Poliţiei Locale noi avem misiuni de a identifica stări de pericol pe raza municipiului Botoşani şi mereu sunt repetate aceleaşi situaţii”, a spus Ioan Onuţu.

Nicolae Semenescu a solicitat ca lucrările de refacere să se realizeze cu compactarea pământului, pentru ca în acele zone să nu apară denivelări după asfaltare.

Nova Apaserv va încheia un nou contract 

Potrivit celor precizate de Gelu Matei, până pe 15 martie Nova Apaserv va încheia contract cu o firmă pentru executarea lucrărilor de refacere a zonelor unde se itnervine la avarii. Oficialul a recunoscut că „avarii sunt şi vor mai fi” deoarece sunt în jur de 300 de kilometri de reţea care au mai mult de 30 de ani. Prin programele cu fonduri europene s-au făcut mai mult extinderi, mai puţin partea de reabilitări. „În 31 decembrie s-a încheiat contractul cu Conrec, nu am mai făcut prelungiri. Am scos la licitaţie aceste refaceri, spre norocul nostru avem un câştigător, doar că, faţă de ceea ce am prevăzut noi ca buget, oferta lor a fost cu 10% mai mare. În acest nou contract, ei pleacă de la partea de nisip care acoperă conducta până la ultimul strat de patru centimetri de uzură. Tot ce înseamnă partea de umplutură, partea de compactare va fi în sarcina lor”, a explicat Gelu Matei, dând asigurări că vor fi făcute lucrări de calitate.

Totodată, s-a adus în discuţie şi faptul că în unele zone apar frecvent avarii, probleme care impun înlocuirea unor conducte, nu numai intervenţii punctuale pentru rezolvarea avariilor. Una dintre aceste zone este strada Nicolae Grigorescu (în zona Şcolii 10), strada Colonel Tomoroveanu sau strada Doboşari.

Liviu Toma a mai propus reprezentanţilor Nova Apaserv să înlocuiască unele conducte înainte ca străzile să fie reabilitate de către municipalitate.

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie moderată
9.9 ° C
10.4 °
8.8 °
95 %
5.8kmh
100 %
joi
10 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...