spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocal BTDescinderi cu mascaţii la profesorul acuzat de agresiune sexuală (video)

Descinderi cu mascaţii la profesorul acuzat de agresiune sexuală (video)

Oamenii legii au descins, în această dimineaţă la locuinţa profesorului din Ştefăneşti acuzat că ar fi avut gesturi nepotrivite faţă de unul dintre elevii săi. Percheziţii au avut loc şi la Liceului Teoretic “Ștefan Luchian” din Ștefănești, acolo unde bărbatul activa ca profesor de agricultură.

Surse judiciare au confirmat faptul că, în cadrul acţiunilor de dimineaţă, oamenii legii ar fi ridicat laptopuri și medii de stocare în vederea expertizării.

Dosar penal pentru agresiune sexuală

Pe numele bărbatului era deja deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de agresiune sexuală.

„La data de 18 februarie 2022, polițiștii din cadrul Poliției oraşului Ștefănești au fost sesizați cu privire la faptul că în perioada 14-17 februarie, un minor de 15 ani ar fi fost victima unei agresiuni sexuale, în timp ce se afla la cursurile unității de învățământ în care este elev. Din verificările efectuate de polițiști a reieșit faptul că, în zilele de 14 și 17 februarie, minorul, în timp ce se afla în biroul unui cadru didactic, din liceul la care este elev, ar fi fost îmbrățișat și sărutat pe obraz de acesta. În cauză a fost deschis dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de agresiune sexuală”, a precizat agent principal Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani.

Anchetă pornită după plângerea depusă de o mamă

Faptele ar fi ieşit la lumină după ce mama unui copil, în vârstă de 15 ani, a depus o plângere la poliţie cu privire la faptul că fiul său ar fi fost agresat sexual. Faptele s-ar fi petrecut în perioada 14-17 februarie. Într-una dintre zile, profesorul de agricultură l-ar fi chemat pe elev în cabinetul său, iar la un moment dat acesta l-ar fi îmbrăţişat şi pupat pe obraz. Într-o altă zi, copilul a fost chemat din nou de către dascăl, iar atunci acesta a hotărât să înregistreze vizita.

Imediat după ce acuzaţiile au devenit publice profesorul a depus o cerere de concediu fără plată pentru un an, care a fost aprobată. Interesant este faptul că şefii instituţiei de învăţământ nu au deschis atunci niciun fel de anchetă în acest caz.

Cazul a stârnit un val de reacţii şi în spaţiul public, însă, solidaritatea exprimată de internauţi a fost adresată spre presupusul agresor, nu spre presupusa victimă.

Aici puteţi asculta înregistrarea făcută de elev, care a fost obţinută în exclusivitate de către reporterii Monitorul. Vocea copilului a fost distorsionată în mod intenţionat pentru protejarea acestuia. 

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
11.9 ° C
15.4 °
11.7 °
68 %
1.8kmh
25 %
mie
11 °
joi
19 °
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...