vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTGranițe deschise pentru salvarea refugiaților. Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți-Prut va...

Granițe deschise pentru salvarea refugiaților. Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți-Prut va fi deschis non-stop!

Începând din această seară, sâmbătă, 26 februarie a.c., Poliția de Frontieră Română, de comun acord cu autoritățile de frontieră din Republica Moldova, a decis ca Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți-Prut de la granița comună să fie deschis cu program permanent de 24 de ore.

„Această măsură va contribui la fluidizarea traficului la granița cu Republica Moldova şi va permite efectuarea formalităților de frontieră pentru autoturisme şi pasageri cu operativitate. De asemenea, PTF Rădăuţi-Prut poate prelua şi fluidiza o parte a traficului de persoane şi autoturisme din punctul de trecere a frontierei Siret-Porubne”, se arată într-un comunicat de presă emis în această seară de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF). Până astăzi, acest punct de trecere era deschis doar în intervalul orar 08-20.

Decizia IGPF vine pe fondul supraaglomerării Punctului de Trecere a Frontierei de la Siret și a creșterii numărului refugiaților din Ucraina. Astfel, potrivit unui comunicat de presă emis de IGPF, astăzi, 26 februarie a.c., în intervalul orar 00.00-18.00, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 54.661 de persoane (creştere de 3,6% faţă de ziua precedentă), dintre care 11.183 cetăţeni ucraineni (în creştere cu 4,5%). Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în Romania 5.312 cetăţeni ucraineni (creştere de 5,4%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 4.459 cetăţeni ucraineni (creştere de 5,5%).

Pe sensul de ieşire din România au efectuat formalităţile 46.072 de persoane (în scădere cu 11,6%), dintre care 5.532 cetăţeni ucraineni ( în creştere cu 2,4%).

În data de 26.02.2022, în intervalul orar 00.00-18.00, 82 de persoane au solicitat acordarea unei forme de protecţie a statului român în punctele de trecere a frontierei, fiind preluate de reprezentanţii Inspectoratului General pentru Imigrări.

IGPF transmite că polițiștii de frontieră sunt la datorie și în permanentă legătură cu partenerii instituționali, fiind dispuse toate măsurile necesare pentru asigurarea securităţii frontierelor României.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
20.6 ° C
20.6 °
19.3 °
25 %
2.1kmh
6 %
vin
21 °
sâm
25 °
Dum
25 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...