vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTPunctul de Trecere a Frontierei de la Stânca luat cu asalt de...

Punctul de Trecere a Frontierei de la Stânca luat cu asalt de cei care fug din calea războiului

Traficul de persoane prin Punctul de Trecere a Frontierei de la Stânca-Costești a crescut în ultimele două zile, din cauza persoanelor care fug din calea războiului. Potrivit informațiilor oficiale furnizate on-line de către Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, timpul de așteptare pe sensul de intrare în România a crescut de patru ori față de ziua de joi.

Astfel, dacă în prima zi de la declanșarea conflictului timpul mediu de așteptare era de sub 10 minute, acum cei care doresc să intre în România prin PTF Stânca au de așteptat în medie 40 de minute.

Potrivit acelorași surse, la ora 10, PTF Stânca era cel mai aglomerat punct de pe frontiera cu Republica Moldova. Asta în condițiile în care punctul funcționează non-stop, iar traficul se derulează pe două sensuri.

Și în Punctul de Trecere a Frontierei de la Rădăuți Prut traficul a crescut în cursul zilei de astăzi. Majoritatea celor care trec sunt femei din Ucraina, însoțite de copii, care au fugit din zonele afectate de conflictul militar.

Potrivit ultimei raportări făcute de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, în data de 25 februarie a.c. în intervalul de 24 de ore, la nivel național, prin punctele de frontieră au intrat în România aproximativ 73.030 de persoane (creștere de 25% faţă de ziua anterioara), dintre care 14.188 cetățeni ucraineni (în creștere cu 36 %).

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în Romania 6.996 cetățeni ucraineni (scădere de 6%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 5.417 cetățeni ucraineni (creștere de 147%).

Pe sensul de ieșire din România au efectuat formalitățile 72.022 de persoane (creștere de 34%), dintre care 7.298 cetățeni ucraineni (în creștere cu 99%).

De la declanșarea acestei crize, până la data de 25 februarie, ora 24.00, 54 de persoane au solicitat acordarea unei forme de protecție a statului român în punctele de trecere a frontierei, fiind preluate de reprezentanții Inspectoratului General pentru Imigrări.

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
18.6 ° C
18.8 °
17.7 °
27 %
6.7kmh
24 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
25 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...