marți, august 9, 2022
AcasăLocalVal de refugiați în Punctul de Trecere a Frontierei de la Rădăuți-Prut

Val de refugiați în Punctul de Trecere a Frontierei de la Rădăuți-Prut

În ultimele 12 ore, în intervalul 27 februarie ora 20:00 – 28 februarie ora 08:00, prin punctul vamal Stânca au intrat în România 1.908 persoane, dintre care 16 au rămas în Botoșani, 29 în alte localități din România, iar 1863 au declarat că sunt în tranzit. Informațiile au fost furnizate de Instituția Prefectului, care a mai precizat că, în același interval, prin punctul vamal Rădăuți-Prut au intrat în România alte 2.627 persoane, dintre care 75 au rămas în Botoșani, 495 au susținut că merg spre alte localități din România, iar 2.057 au susținut că sunt în tranzit.

În total, în intervalul 27 februarie ora 20:00 – 28 februarie ora 08:00, prin cele două puncte vamale, Stânca și Rădăuți-Prut, au intrat în România, 4.535 de persoane și 1.033 de autoturisme.

Până la ora 08:00, erau 753 de persoane cazate temporar, dintre care 310, în spațiile de cazare amenajate de către autorități în Darabani, Păltiniș, Ștefănești, Mihăileni, Manoleasa, Agafton și Curtești.

Este practic cel mai mare număr de refugiați care au intrat în decurs de 12 ore în județ de la declanșarea conflictului militar. Mulți dintre cei care fug din calea războiului preferă Punctul de Trecere a Frontierei de la Rădăuți Prut- Lipcani pentru că este cel mai apropiat punct de granița cu Ucraina. În plus, pe aici au fost dirijați o parte dintre cei care intenționau să intre în România prin Siret.

De altfel, creșterea traficului prin acest punct se vede și pe harta interactivă a Poliției de Frontieră, unde PTF Rădăuți Prut figura la ora 10 ca fiind cel mai aglomerat punct de pe frontiera cu Republica Moldova. Astfel, pe sensul de intrare în țară, timpul mediu de așteptare era de 90 de minute, adică o oră și jumătate. „Trafic intens, număr foarte mare de autovehicule pe sensul de intrare în țară”, se menționează pe hara interactivă a Poliției de Frontieră.

UPDATE

La ora 11, situația revenise la normal. Astfel, în PTF Rădăuți Prut mai așteptau să intre doar 15 mașini.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
20.4 ° C
20.6 °
18.9 °
78 %
3.9kmh
99 %
mar
20 °
mie
18 °
joi
26 °
vin
30 °
sâm
30 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Măcar pe Arafat au reușit să îl decontamineze.

EDITORIAL

Mai e ceva timp până la următorul set de alegeri - și încă ce alegeri; că va fi set complet - astfel că pentru...

EPIGRAMA ZILEI

La mijloc de codru des Toate păsările ies Deci acolo mergi bădică De vrei să vezi păsărică... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...