joi, august 11, 2022
AcasăLocalStadion transformat în tabără pentru sinistraţi (video)

Stadion transformat în tabără pentru sinistraţi (video)

Pentru furnizarea raspunsului eficient în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în Romania, în cursul zilei de astăzi, a fost instalată o tabără mobilă în municipiul Dorohoi, pe Stadionul 1 Mai.

Unitatea mobilă, formată din 30 de corturi, este pregătită să asigure cazarea temporară a cetățenilor sosiți din zona de conflict.

Totodată, la nivelul județului Botoșani, în Punctele de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut și Stânca, funcționează două puncte de comandă pentru soluționarea operativă a tuturor solicitărilor primite din partea cetățenilor ucraineni.

În proximitatea celor două puncte de trecere a frontierei au fost amenajate spații pentru reprezentanții societății civile care doresc să sprijine cetățenii sosiți din Ucraina, cu apă, alimente, medicamente și alte articole de uz personal.

Patru săli de clasă de la Școala Gimnazială nr. 1 Rădăuți Prut, care se află la 50 de metri de Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut, au fost pregătite pentru a caza temporar cetățeni ucraineni care se află în tranzit.

Vă reamintim că, la nivelul Instituției Prefectului Judeţul Botoşani, în vederea gestionarii eficiente a acestei situații, funcționează Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, unde sunt prezenți, 24 de ore din 24, reprezentați ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră, Inspectoratului Județean de Poliție, Inspectoratului Județean de Jandarmi și Direcției de Sănătate Publică Botoșani.

Pentru orice fel de informații legate de cazarea cetățenilor ucraineni, donații, solicitări de sprijin, pot fi apelate non-stop următoarele numere de telefon : 0756192737, 0756131398 și 0756055591.

Totodată, la nivelul Cancelariei Prim-Ministrului funcționează un grup de coordonare a acțiunilor societății civile, mediului privat, organizațiilor naționale, internaționale și instituțiilor guvernamentale.

Platforma ”Ucraina – Împreună ajutăm mai mult” disponibilă la acest link  https://bit.ly/3K1mb3s poate fi accesată de pe site-ul Guvernului României de către voluntarii și entitățile private care vor să doneze.

Durata necesară ridicării sistemului de corturi este de aproximativ opt ore, iar spațiul necesar amplasării este de 1.800 – 2.500 mp.

Completul poate asigura condiții de cazare și hrănire pentru 201 persoane, fiecare tabără fiind prevăzută cu corturi, paturi pliante, sisteme de climatizare și de iluminat, saci de dormit, europubele și plase pentru asigurarea/ dirijarea circuitului persoanelor, precum și o bucătărie rulantă.

IGSU are în dotare 39 tabere mobile pentru sinistrați, cu o capacitate de 201 locuri/tabără. La nevoie acestea pot fi dislocate din alte județe către zonele care necesită suplimentarea unor astfel de unități.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
17 ° C
17.6 °
15 °
92 %
3.1kmh
9 %
joi
25 °
vin
28 °
sâm
27 °
Dum
28 °
lun
26 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

La meciul cu Farul, pe tabelă VAR-ul a funcționat ireproșabil.

EDITORIAL

Recenta hotărâre a Consiliului Local prin care sediul organizației municipale a PNL din Aleea Maxim Gorki nr. 2 a trecut sub tutela Primăriei ne-a...

EPIGRAMA ZILEI

Ce-ți pasă ție, chip de mut Dac-oi fi eu sau altul? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...