spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocal BTRegizor botoșănean nominalizat la Gala Premiilor GOPO

Regizor botoșănean nominalizat la Gala Premiilor GOPO

Andrei Redinciuc, un tânăr actor și regizor botoșănean, a fost nominalizat la cea de-a 16-a ediție a Premiilor GOPO, la categoria cel mai bun scurtmetraj de ficțiune.  „Extravaganzia mare, blat subțire, sos iute” se numește scurtmetrajul regizat de tânărul botoșănean.

„Eram la o filmare când m-a sunat Cătălin Rugină (directorul de imagine al scurtmetrajului) și mi-a spus că s-au afișat nominalizările la Premiile Gopo și că filmul nostru e printre cele nominalizate la cel mai bun scurtmetraj de ficțiune. Mi-a luat un pic până am procesat vestea, mai ales ca nu mă așteptam deloc, după care am început să sun oamenii din echipa filmului, să le dau vestea cea bună. Pentru noi e un lucru important, care ne oferă un stop de bucurie într-un context atât de zbuciumat ca cel pe care-l trăim acum”, a declarat Andrei Redinciuc.

„E un film despre violență și despre consecințele dure care se pot naște dintr-o glumă proastă”

Filmul prezintă povestea a doi băieți care obișnuiesc să facă glume la telefon, obicei care le va aduce întorsături de situație.

„Filmul spune povestea a doi băieți care într-o seară beau, fumează iarbă și sună oameni cu număr ascuns, făcându-le diverse glume. Pe neașteptate primesc vizita a doi străini care nu vin cu gânduri pașnice. E un film despre violență și despre consecințele dure care se pot naște dintr-o glumă proastă”, a povestit Andrei Redinciuc.

Andrei Redenciuc a mai fost nominalizat și premiat vara trecută la Festivalul Internațional de Film Independent, „Anonimul”, cu o comedie regizată de el.

„Toată lumea s-a implicat total si le mulțumesc pentru a mia oară”

Scurtmetrajul a fost filmat în toamna lui 2020. Actorul Carol Ionescu s-a ocupat de partea de producție, făcând posibilă filmarea acestui scurtmetraj. „Fără el nu cred ca am fi reusit”, a spus botoșăneanul. Actorii care dau viață personajelor sunt Vlad Brumaru, Stefan Mihai, Corina Moise, Alexandru Pavel și Gabriel Zaharia. Cătălin Rugină semnează imaginea filmului, montajul este realizat de Sabin Mardale, sunetul de Ștefan Azaharioaei, scenografia de Flavia Barabas și costumele de Maria Crețu.

„Trebuie să-i menționez neapărat pe Ionuț Sofia (asistent de camera), Mara Cohn (script supervisor) Emma Mateciuc (2nd AD) Adrian Piciorea (muzica originală), Valentina Voroneanu (make-up) și pe Ionuț Deliu (coordonator de lupte). Toată lumea s-a implicat total și le mulțumesc pentru a mia oară”, a conchis Andrei Redinciuc.

Premiile Goporeprezintă un eveniment anual de prestigiu, prin care se recompensează cele mai importante realizări cinematografice naționale din cursul anului precedent și se promovează adevăratele valori din domeniu în rândul unui public cât mai larg.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.4 °
8.6 °
94 %
2.7kmh
100 %
mie
19 °
joi
19 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...