spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTActivitatea de la Locativa nu este pe placul social democraţilor (video)

Activitatea de la Locativa nu este pe placul social democraţilor (video)

În ultima şedinţă a deliberativului local, consilierii municipali au acordat un mandat special social democraţilor Marius Rogojinschi şi Silvia Diaconu, să convoace Adunarea Generală a Acţionarilor de la Locativa, respectiv pentru a solicita Consiliului de Administraţie al acestei societăţi mai multe documente.

Acela documente au fost solicitate iniţial de primarul Cosmin Andrei, însă i s-a răspuns că nu are calitatea să intervină în gestionarea societăţilor comerciale aflate în subordinea Consiliului Municipal.

Primarul a dorit să afle ce s-a întâmplat cu patrimoniul Municipiului Botoşani gestionat de Locativa, pentru că a avut semnale că a fost înstrăinat şi voia să ştie care sunt apartamentele care au fost vândute, pentru a deschide acţiune în instanţă.

Edilul le-a solicitat consilierilor să voteze pentru ca reprezentanţii CL în AGA de la Locativa, Marius Rogojinschi şi Silvia Diaconu, să primească documentele solicitate. Primarul nu doreşte ca Locativa să ajungă o altă Termica pentru că „lucrurile evoluează într-un mod negativ la societatea Locativa, motivat de faptul că au fost modificate şi nivelurile chiriilor pentru locuinţele ANL”. „De asta ţin cu dinţii cei de acolo să nu vândă locuinţele ANL, că le sunt afectate veniturile”, a afirmat primarul, adăugând că activitatea de la Locativa ar putea fi derulată de zece angajaţi, nu de 50, câţi sunt în prezent. Totodată, edilul a apreciat că la Locativa există o lipsă de transparenţă.

Substratul acestui demers este însă altul – Locativa este singura societatea a Consiliului Municipal care are o conducere liberală, lucru care nu este pe placul social democraţilor. La Urban Serv, Modern Calor şi Eltrans social democraţii au reuşit să-şi impună colegii de partid.

„Marota cu Locativa e de prin 2012”

În replică, fostul primar Cătălin Flutur, consilier municipal PNL şi directorul societăţii Locativa, a reamintit că „marota (preocupare excesivă şi obsedantă pentru un anumit lucru – n.r.) cu Locativa e de prin 2012”. Atunci, fostul primar Ovidiu Portariuc a comandat un audit efectuat de PricewaterhouseCoopers, însă nu a anunţat rezultatele, invocând clauzele contractului încheiat cu această firmă de consultanţă.

Una dinte cele mai mari firme de consultanţă, cea mai mare probabil, a fost tocmită să găsească eventuale nereguli. Nu numai că nu au găsit probleme, ba chiar au dat şi indicaţii foarte clare să preluăm în administrare toate spaţiile pe care le are municipalitatea şi pieţele şi oborul şi cimitirele. Normal că nu s-a mai întâmplat lucrul acesta. Solicitarea membrilor AGA este cel mai corect lucru care se poate face pentru că societăţile comerciale sunt conduse de o AGA. Eu nu mi-am permis atât timp cât am fost primar să am o imixtiune în mod personal în viaţa societăţilor comerciale. Şi-au ales directorii cum au vrut, consiliile de administraţie. Asta a fost”, a spus Cătălin Flutur. Alesul local a mai precizat că documentele sunt pregătite şi vor date celor doi consilieri municipali.

Documentele solicitate conducerii Locativa sunt următoarele: documentaţiile complete aferente procedurilor de selecţie/nominalizare a directorului general al Locativa, în urma cărora au fost încheiate contractul de mandat în 26 iunie 2012, precum şi hotărârile AGA prin care au fost numiţi membrii CA; copie după contractele aferente directorului general, directorului adjunct şi directorului economic, începând cu anul 1998; lista litigiilor privind spaţiile din Incubatorul de afaceri din ultimii 3 ani; situaţia debitelor firmelor din Incubatorul de afaceri din ultimii 3 ani; situaţia imobilelor vândute în Centrul Istoric şi copii după contractele aferente; hotărârile AGA din 2012 până în prezent prin care au fost desemnaţi membrii CA-ului şi toată documentaţia aferentă. La acestea se adaugă alte hotărâri ale AGA şi ale Consiliului de Administraţie, din 2012 încoace.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.6 °
8.2 °
97 %
4.8kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...