joi, septembrie 29, 2022
AcasăLocalPermise de conducere false descoperite în PTF Stânca

Permise de conducere false descoperite în PTF Stânca

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Stânca au descoperit, în posesia a trei cetățeni din Turkmenistan și a unui cetățean din Republica Moldova patru permise de conducere care s-au dovedit a fi false.

Primul caz a fost descoperit luni, pe 7 martie a.c., când în PTF Stânca s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru a intra în România, un cetățean din Turkmenistan în vârstă de 26 de ani, șofer al unui autoturism înmatriculat în Ucraina. La controlul de frontieră, cel în cauză a prezentat un permis de conducere valabil pentru categoriile A și B.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, polițiștii de frontieră au efectuat verificări specifice ocazie cu care au stabilit faptul că acesta nu îndeplinește condițiile de formă și de fond ale unuia autentic și nu este eliberat de vreo autoritate a vreunui stat, fiind fals. Audiat, tânărul a declarat că a obținut permisul de conducere în urmă cu trei ani prin intermediul unei persoane necunoscute, plătindu-i suma de 350 de euro.

Permise cumpărate cu 300 de euro bucata 

Situația s-a repetat câteva ore mai târziu, când tot în PTF Stânca s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pentru a intra în România, alți doi cetățeni din Turkmenistan, în vârstă de 26 și respectiv 25 de ani, șofer, respectiv pasager al unui autoturism înmatriculat în Ucraina.

La controlul de frontieră, tânărul aflat la volan a prezentat un permis de conducere valabil pentru categoria B, cu însemnele autorităților din Turkmenistan. La rândul său, și pasagerul autoturismului a prezentat un permis de conducere valabil pentru categoriile A, B, C cu însemnele acelorași autorități.

Existând suspiciuni și cu privire la autenticitatea documentelor acestora, polițiștii de frontieră au verificat permisele și au realizat că și acestea sunt false. Audiați, tinerii au declarat că au obținut permisele de conducere în Turkmenistan plătind fiecare suma de 300 de dolari și că știau că sunt false.

Dosar penal deschis de poliţişti 

Marți, însă, pe 8 martie a.c., tot în PTF Stânca s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru a ieși din România, un cetățean din Republica Moldova, pasager al unui autocar ce venea din Cehia spre Republica Moldova.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit al bagajelor, ocazie cu care asupra bărbatului a fost descoperit un permis de conducere cu însemnele autorităților din România. Și de această dată, în urma verificărilor specifice efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu îndeplinește condițiile de formă și de fond ale unuia autentic, fiind fals.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de fals, instigare la fals material în înscrisuri oficiale respectiv conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Deja ai votat!
Articolul precedentMarţi
Articolul următorGăteşte cu Farfuria veselă – Tort cu kiwi
Botoșani
nori împrăștiați
11.4 ° C
16.6 °
11.1 °
88 %
1.3kmh
39 %
mie
13 °
joi
24 °
vin
25 °
sâm
27 °
Dum
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Pe timpul nopții va trebui să fim decenți. Că e frig.

EDITORIAL

Despre modul impardonabil în care au fost umiliți mulți olimpici botoșăneni cu prilejul Galei de Excelență în Educație s-a scris pe larg în paginile...

GÂNDUL ZILEI

După ce-am citit un tom Cred că m-am edificat: „Expirat” este un om Care-a fost cândva … pirat! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...