vineri, iulie 1, 2022
AcasăLocalAlertă asupra unui nou tip de fraudă. Sunt vizaţi clienţii unui supermarket

Alertă asupra unui nou tip de fraudă. Sunt vizaţi clienţii unui supermarket

Autorităţile avertizează asupra unui nou tip de fraudă, care îi vizează pe clienţii unui cunoscut lanţ de supermarketuri ce are magazine şi în Botoşani. Este vorba despre lanțul de marketuri Profi România, care ar fi intrat în vizorul infractorilor cibernetici, gigantul fiind folosit ca motiv pentru a escroca eventualii clienți ai acestuia.
Mai mulți clienți ai magazinelor Profi au primit mesaje în care erau anunțați că au posibilitatea de a câștiga un premiu de 340 lei, dacă accesează un anumit link, ca mai apoi să completeze un chestionar.  În mod evident, mesajul nu este trimis de reprezentanții Profi România, iar miza nu este un premiu în bani, ci furtul de date al utilizatorului credul.
„Sub pretextul posibilităţii de a câştiga un premiu de 340 RON după completarea unui chestionar, utilizatori din România primesc în aceste zile (pe social media sau aplicaţii de mesagerie) mesaje cu link-uri către site-uri de phishing. Echipa Directoratului a primit notificări cu privire la existenţa unor astfel de tentative de la utilizatori care au realizat că este vorba despre o păcăleală şi a luat imediat măsurile necesare închiderii lor. Cu toate acestea, atacatorii pun în funcţiune noi site-uri care găzduiesc astfel de iniţiative frauduloase aproape zilnic”, au scris reprezentanţii Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică pe pagina oficială de Facebook.

Reprezentanţii instituţiei avertizează cetăţenii SĂ NU ACCESEZE SUB NICIO FORMĂ UN ASEMENEA LINK, dacă există suspiciuni că el nu provine de la sursă, în acest caz existând șanse reale ca toată operațiunea să fie o înșelătorie. Mai mult, tot ei au recomandat ca asemenea tentative să fie raportate la alerts@dnsc.ro, dacă sunt descoperite.

Cum vă puteţi proteja 

  • Dacă primiţi un asemenea mesaj evitaţi să daţi click din impuls
  • Verificaţi mereu adresa web a paginii (de cele mai multe ori, ea ar putea să semene cu cea oficială, însă cu câteva litere schimbate).
  • Dacă mesajul primit conține greșeli gramaticale sau exprimări care nu sună tocmai cum trebuie (logic), este un semn clar că atacatorii au folosit, cel mai probabil, Google Translate, ori altă opțiune de traducere automată.
Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
32.7 ° C
33.4 °
32.6 °
26 %
3.6kmh
53 %
vin
34 °
sâm
34 °
Dum
33 °
lun
34 °
mar
36 °
RON - Română (nou) leu
EUR
4,9470

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă dragoste nu e, nimic nu e. Mai ales la partid.  

EDITORIAL

An de an, după examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat, se creează mai mult sau mai puțin artificial un soi de isterie care se...

EPIGRAMA ZILEI

Din cauza unui singur ins Cu aberantul lui război, Rusofobia s-a extins Mai abitir ca Sars Cov 2! - Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...