joi, august 18, 2022
AcasăLocalComunicat Nova Apaserv

Comunicat Nova Apaserv

În atenția clienților persoane fizice care locuiesc în condominii, în raza de operare a operatorului regional Nova Apaserv S.A.

În anul 2020, pe fondul pandemiei mondiale, venind în întampinarea cetățenilor, Nova Apaserv S.A. a prelungit valabilitatea verificării metrologice a apometrelor din condominii, astfel încât consumatorii casnici să nu fie facturați în sistem paușal. Cu toate eforturile făcute, volumul mare de apometre care au expirat, a făcut ca programările să se întindă pe parcursul mai multor ani. În acest moment, bazat pe faptul că obligația principală, legală, care revine operatorului este de a verifica propriile contoare, de branșament, ținând cont de volumul mare de muncă și de capacitatea limitată a laboratorului propriu de a efectua verificări, din motive economice și instituționale  începând cu data de 14.03.2022, Operatorul regional Nova Apaserv S.A. nu va mai furniza, temporar, clienților externi, servicii de demontare, montare și verificare metrologică a contoarelor de apă montate în condominii (apartamente), supuse controlului metrologic în conformitate cu Ordinul 148 din 15 mai 2012 pentru aprobarea Listei oficiale a mijloacelor de măsurare supuse controlului metrologic legal L.O. – 2012 Publicat in Monitorul Oficial 361 din 29 mai 2012 (M. Of. 361/2012).

În acest sens, pentru moment:

  • Nova Apaserv nu mai face nici o programare pentru verificare începând de la data prezentei. Site-ul Nova Apaserv la secțiunea programări V.M.P. va fi închis și toate programările anulate.
  • Pentru apometrele demontate, cu serviciile achitate și nemontate la locație până la data prezentei, se vor finaliza toate operațiunile de verificare și montare în perioada imediat următoare conform programării.
  • Pentru clienții programați deja, indiferent de data programării, se va acorda un termen de 90 de zile de la data prezentei, pentru a contacta un operator economic autorizat ce efectuează astfel de servicii și a realiza verificarea metrologica, sau înlocuirea apometrelor, după caz. Operatorii autorizați pentru a efectua astfel de operațiuni se găsesc pe site-ul https://www.brml.ro/lista-agenti-economici-autorizati-2021.

La sfârșitul perioadei de 90 de zile, clienții ce nu au efectuat verificarea metrologică cu un operator autorizat, altul decât Nova Apaserv, vor fi facturați în sistem paușal conform normativului 29N/1993.

Director General,
ing. Liviu – Nicolae Ștefan

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
27.7 ° C
27.8 °
27.6 °
42 %
4.8kmh
28 %
joi
30 °
vin
32 °
sâm
33 °
Dum
35 °
lun
34 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

De unde se vede că în nordul țării populația îmbătrânește.

EDITORIAL

Vacanța estivală se apropie de sfârșit și deja se pot trage unele concluzii. Oficial vorbind, acesta a fost cel mai prost sezon pentru cei...

GÂNDUL ZILEI

Asemănarea dintre bărbaţi şi femei constă în faptul că şi ei şi ele, când văd ceva nou şi în trend, nu se pot abţine...

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...