sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLocal BTDirectorul general al Modern Calor va fi şi administrator special la Termica

Directorul general al Modern Calor va fi şi administrator special la Termica

Bogdan Varasciuc, directorul general al Modern Calor, va fi şi administrator special la Termica, societate în lichidare. Oficialul va prelua funcţia deţinută în ultimii ani de Florin Sandu, fost director general al Modern Calor. În cea mai recentă şedinţă a deliberativului local, a fost votat proiectul de hotărâre vizând desemnarea ca reprezentanţi în Adunarea Generală a Acţionarilor la Termica a social democraţilor Miluţă Timofti şi Gabriel Tănasă. Totodată, aceştia au fost împuterniciţi să voteze pentru înlocuirea administratorului special Florin Sandu, cu Bogdan Varasciuc.

Şedinţa AGA pentru înlocuirea administratorului special va fi  convocată de Constantin Lulu Dascălu, lichidatorul judiciar al Termica.

„Consider că sunt în măsură să reprezint interesele CL”

Bogdan Varasciuc este directorul general al Modern Calor din 24 iunie 2021. Oficialul a înaintat Consiliului Local o declaraţie de intenţie vizând preluarea funcţiei de administrator special.

„Consider că sunt în măsură să reprezint interesele acţionarului Consiliului Local în cadrul procedurii de faliment a societăţii Termica, determinând maximizarea beneficiilor ce pot fi obţinute de acesta în cadrul procedurii precum şi minimizarea consecinţelor negative pe care ar putea să le aibă asupra acţionarului, Consiliul Local Botoşani, acţiunile întreprinse de către lichidatorul judiciar în cursul procedurii”, se arată în declaraţia de intenţie.

Totodată, în acelaşi document, Bogdan Varasciuc susţine că, din cauza manierei de administrare a procedurii de insolvenţă a societăţii Termica, „s-au produs deja efecte negative cum ar fi obligarea UAT Municipiul Botoşani la plata unei sume de circa 98 de milioane de lei reprezentând echivalentul bănesc al bunurilor transferate de la Termica la UAT Municipiul Botoşani anterior deschiderii procedurii, la un preţ inferior valorii de piaţă a acestor bunuri, dar şi obţinerea de către lichidatorul Termica a dreptului de proprietate asupra clădirilor puncte termice”.

Cu o minimă diligenţă, consecinţele ar fi putut fi considerabil diminuate. Astfel, învederez că o parte însemnată din suma pe care Municipiul Botoşani a fost obligat la plată reprezintă contravaloarea unor bunuri scoase din uz care nu mai sunt necesare prestării serviciului public de furnizare a energiei termice, cum ar fi vechea sală a cazanelor CR5, împreună cu instalaţiile aferente, coşul de fum, gospodăria de sare, remiza locomotivă, turn răcire, calea ferată, rezervoarele de păcură, clădirile şi instalaţiile aferente treptelor 1 şi 2 de păcură, conducte de abur, estacade, rezervoare de apă, staţia de spumă etc, care puteau fi predate în natură, iar nu în echivalentul bănesc”, a mai arătat Bogdan Varasciuc.

Bogdan Varasciuc a fost economist chiar la Termica

Bogdan Varasciuc este licenţiat în drept şi ştiinţe economice, are un master în management, o experienţă de 15 ani şi are avantajul de a fi lucrat peste 5 ani ca economist chiar la Termica şi cunoaşte „natura activităţii şi problemele specifice şi mai ales cauzele care au condus la intrarea acestei societăţi în incapacitate de plată„.

Potrivit legii insolvenţei, administratorul special este reprezentantul desemnat de AGA acţionarilor/ asociaţilor debitorului să efectueze în numele şi pe seama acestuia actele de administrare necesare în perioadele de procedură când debitorului i se permite să-şi administreze activitatea şi să le reprezinte interesele în procedură pe perioada în care debitorului i s-a ridicat dreptul de administrare.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
6.9 ° C
7.2 °
5.5 °
95 %
1.4kmh
17 %
sâm
14 °
Dum
14 °
lun
7 °
mar
10 °
mie
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

În vremurile astea de război e mai bine să fii prevăzător și să umbli cu casa la tine.

EDITORIAL

În urmă cu ceva timp, la o oră de maximă audiență, un important post de televiziune național ne aducea la cunoștință – în urma...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...