spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTContinuă lupta în instanţă pentru patrimoniul Termica

Continuă lupta în instanţă pentru patrimoniul Termica

Municipalitatea nu renunţă la demersurile în instanţă vizând recâştigarea punctelor termice predate lichidatorului judiciar al societăţii Termica.

Suntem la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. A fost un termen în procedura filtru, o procedură specială în care se analizează mai  mult aspectele de regularitate procedurală a cererii de recurs şi se dă o soluţie de admitere sau de respingere. În principiu sunt soluţii de admitere a recursului, asta înseamnă că urmează să avem termen pentru o judecată în fond a cererilor de recurs. O să avem două recursuri legate de pretenţiile lichidatorului Termica. Ambele dosare vizează patrimoniul preluat de lichidator şi privesc bunuri proprietatea municipiului”, a declarat Ioan Apostu, secretar general al municipiului Botoşani.

Problemele au început în anul 2010

În anul 2010, fosta societate de termoficare a fost închisă. Patrimoniul Termica a trecut la municipalitate, după care a fost preluat de noul operator, Modern Calor. În anul 2011, Constantin Lulu Dascălu, lichidatorul judiciar al Termica, s-a adresat instanţei motivând că patrimoniul societăţii Termica a fost subevaluat. După câţiva ani, în martie 2014, Curtea de Apel Suceava i-a dat câştig de cauză, anulând factura din 2010 prin care municipalitatea a preluat unele bunuri de la Termica şi le-a predat în administrare noului operator, Modern Calor.

În mandatul primarului Ovidiu Portariuc (2012 – 2016), au fost hotărâri ale deliberativului local prin care se lua act de decizia Curţii de Apel Suceava, din martie 2014.

După mai multe demersuri la primărie, în martie 2016, Constantin Lulu Dascălu a preluat 28 de puncte termice şi tot atunci atunci a anunţat că va continua demersurile în instanţă, deoarece datoriile fostei societăţi de termoficare se ridicau la 120 de milioane de lei. În vara anului 2018, lichidatorul judiciar a mai preluat încă şase puncte termice.

Conducerea Primăriei Botoşani nu s-a împăcat cu ideea că a pierdut o parte din bunurile municipiului şi a reluat demersurile în instanţă.

 

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie moderată
9.9 ° C
10.4 °
8.8 °
95 %
5.8kmh
100 %
joi
10 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...