joi, iunie 8, 2023
AcasăLocalContinuă lupta în instanţă pentru patrimoniul Termica

Continuă lupta în instanţă pentru patrimoniul Termica

Municipalitatea nu renunţă la demersurile în instanţă vizând recâştigarea punctelor termice predate lichidatorului judiciar al societăţii Termica.

Suntem la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. A fost un termen în procedura filtru, o procedură specială în care se analizează mai  mult aspectele de regularitate procedurală a cererii de recurs şi se dă o soluţie de admitere sau de respingere. În principiu sunt soluţii de admitere a recursului, asta înseamnă că urmează să avem termen pentru o judecată în fond a cererilor de recurs. O să avem două recursuri legate de pretenţiile lichidatorului Termica. Ambele dosare vizează patrimoniul preluat de lichidator şi privesc bunuri proprietatea municipiului”, a declarat Ioan Apostu, secretar general al municipiului Botoşani.

Problemele au început în anul 2010

În anul 2010, fosta societate de termoficare a fost închisă. Patrimoniul Termica a trecut la municipalitate, după care a fost preluat de noul operator, Modern Calor. În anul 2011, Constantin Lulu Dascălu, lichidatorul judiciar al Termica, s-a adresat instanţei motivând că patrimoniul societăţii Termica a fost subevaluat. După câţiva ani, în martie 2014, Curtea de Apel Suceava i-a dat câştig de cauză, anulând factura din 2010 prin care municipalitatea a preluat unele bunuri de la Termica şi le-a predat în administrare noului operator, Modern Calor.

În mandatul primarului Ovidiu Portariuc (2012 – 2016), au fost hotărâri ale deliberativului local prin care se lua act de decizia Curţii de Apel Suceava, din martie 2014.

După mai multe demersuri la primărie, în martie 2016, Constantin Lulu Dascălu a preluat 28 de puncte termice şi tot atunci atunci a anunţat că va continua demersurile în instanţă, deoarece datoriile fostei societăţi de termoficare se ridicau la 120 de milioane de lei. În vara anului 2018, lichidatorul judiciar a mai preluat încă şase puncte termice.

Conducerea Primăriei Botoşani nu s-a împăcat cu ideea că a pierdut o parte din bunurile municipiului şi a reluat demersurile în instanţă.

 

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
25.6 ° C
25.6 °
25.5 °
46 %
5.5kmh
20 %
joi
23 °
vin
25 °
sâm
26 °
Dum
27 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Important e că avem internet de viteză. Și e și ușor de reparat.

EDITORIAL

Luna în curs a debutat cu vești ce se vor mai degrabă corecte decât bune. Pentru că nu e nimic bun în faptul că...

EPIGRAMA ZILEI

Când despre-a lui iubită a aflat Că a umblat hai-hui și s-a … umflat, S-a supărat un pic și-a făcut bot Dar oful i-a trecut imediat După ce...

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...