joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTAjutor de la Fundaţia "Star of Hope" pentru refugiaţi

Ajutor de la Fundaţia „Star of Hope” pentru refugiaţi

Reprezentanţii Fundaţiei „Star of Hope” se implică în sprijinirea persoanelor care au fugit din calea războiului. Încă din primele zile de la izbucnirea războiului, aceştia s-au aflat în Vama Siret, pentru a-i ajuta pe cei care şi-au lăsat casele şi ţara şi au luat calea pribegiei. Mai mult, la solicitarea reprezentanţilor Poliţiei, Fundaţia „Star of Hop” şi-a îndreptat ajutorul către persoanele cu dizabilităţi.

Ajutorul nu s-a limitat, însă, la activitatea din vamă, ci au fost sprijinite şi alte centre de refugiaţi din zonă.

Totodată, în Centrul „Steaua Speranţei” din Dorohoi, deschis în urmă cu 17 ani pentru a-i ajuta pe copiii cu dizabilităţi, au fost amenajate trei camere unde sunt cazate persoane venite din Ucraina. Camelia Topală, coordonatorul centrului, a declarat că până la această dată aici au fost cazate 30 de persoane. Acestea au beneficiat de hrană, transport şi tot ce au avut nevoie, până când au decis să plece în Polonia, Italia, Irlanda, Cehia.

Am întâlnit foarte multe persoane disperate, dezorientate. Am văzut ce înseamnă să-ţi iei două genţi şi să pleci cu nimic, spre nicăieri. Unii sunt atât de speriaţi încât, când ajung în vamă spun că nu au nevoie de nimic, însă, după câteva minute revin şi spun că au nevoie de ajutor. Unii au lăsat în urmă casele bombardate. Am avut o fetiţă care spunea mereu <bomba, bomba>. Noi le oferim ajutor, inclusiv consiliere”, a explicat Camelia Topală.

Ea a adăugat că situaţia devine din ce în ce mai grea. „Oamenii sunt debusolaţi şi nu ştiu încotro să se îndrepte. Mame cu doi sau trei copii, ajunse într-o ţară străină, se gândesc cu spaimă la zilele care vor urma. Copiii plâng după taţii lor rămaşi să lupte pentru ţară”, a mai spus Camelia Topală.

Familii cazate în centrul de la Dorohoi

La această dată, în Centrul „Steaua Speranţei” sunt cazate două familii, venite din Harcov, în total fiind şapte persoane. Ambele familii au câte un copil cu dizabilităţi şi nu au unde să plece în altă parte. Ei aşteaptă să se termine războiul pentru a reveni la casele lor. Reprezentanţii fundaţiei au nevoie de ajutor pentru ca, la rândul lor, să le asigure tot sprijinul celor două familii, dar şi altor persoane venite din Ucraina.

Cei care doresc să sprijine acest demers umanitar pot contribui prin donaţii directe pe www.starofhope.ro – ajutor pentru Ucraina, cât şi în contul Fundaţiei „Star of Hope” România, RO78RNCB0175033618640021, deschis la BCR, pentru ajutor Ucraina. Pentru ajutor direct – Centrul „Steaua Speranţei” Dorohoi, strada 1 Decembrie, coordonator Camelia Topală, telefon – 0740044829.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
20.5 ° C
21.1 °
15.6 °
53 %
1.3kmh
90 %
joi
21 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...