vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTAltar de lumânări şi lacrimi pentru micuţul Carol (video)

Altar de lumânări şi lacrimi pentru micuţul Carol (video)

Durerea nu a trecut pentru nicio clipă, iar amintirea micuţului Carol este tot mai vie pentru părinții îndureraţi.

Un altar din zeci de lumânări este aşezat, seară de seară, în faţa blocului în care a locuit Carol, copilul de doi ani şi jumătate, care a murit într-un mod tragic în urmă cu exact o lună. Băieţelul, unicul copil al familiei, a căzut de la etajul trei al apartametului şi a aterizat pe pământul din apropierea blocului. A fost transportat la spital şi medicii s-au luptat zile la rând pentru a-l stabiliza pe micuţ, însă leziunile craniene au fost mult prea grave. Acum, seară de seară, părinţii aprind lumânări la fereastra apartamentului, dar şi pe locul pe care copilul s-a prăbuşit. „Îi văd seară de seară. Vin şi aprind o mulţime de lumânări pe acel loc nefericit, exact unde a căzut micuţul. Au lumânare şi la fereastră”, a spus o vecină a familiei.

După ce medicii au stabilit că micuţul Carol nu are nici o şansă pentru a fi salvat părinţii au luat o decizie care a salvat viețile a patru copii, a căror unică șansă era un transplant și a adus lumina în ochii altor doi pacienți în suferință. Asta deoarece cei doi au hotărât să doneze organele fiului lor. Reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Transplant (ANT) au lăudat gestul lor. „Viaţa este un dar inestimabil, un privilegiu pentru care trebuie să fim profund recunoscători şi pentru care, prin faptele noastre, suntem datori să mulţumim în fiecare moment. Transmitem sincere condoleanțe familiei lovite pe neașteptate de o asemenea dramă și îi mulțumim din suflet pentru gestul plin de iubire și umanitate. Sperăm că vor găsi o mică mângâiere la gândul că îngerașul lor a salvat alte vieți”, se arată în comunicatul ANT.

Respect și recunoștință pentru echipele medicale implicate în această activitate atât de sensibilă, prinsă mereu între suferință și speranță.

Unul dintre copiii salvaţi este un băiat, în vârstă de 11 ani, dintr-un centru de plasament din Iași. Acesta a fost diagnosticat încă de la naștere cu o malformație urologică, iar de la vârsta de nouă ani a fost necesar să înceapă ședințele de dializă. Doi ani mai târziu, tragedia din familia băieţelului de doi ani jumătate de la Botoşani, a însemnat o speranţă pentru micuţul de la Iaşi.

Celălalt pacient transplantat este o fată de 17 ani, din Suceava, care făcea dializă din 2016. A fost diagnosticată din primii ani de viață cu insuficiență renală.

Amândoi se aflau în evidențele Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” din Iași, unde făceau și ședințele de dializă, de trei ori pe săptămână.

Medicii de la Botoșani au făcut eforturi supraomenești pentru a încerca să-l țină în viață pe micuț, însă leziunile sale au fost mult prea grave, din păcate. Carol a ajuns în stare gravă la spital după ce a căzut de la etajul trei al blocului unde locuia cu părinții.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
6.1 ° C
6.1 °
4.3 °
95 %
2.7kmh
100 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
8 °
lun
12 °
mar
8 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...