vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTPolițiștii au ieșit pe pietonal de Ziua Poliției Române. Exerciții cu câini,...

Polițiștii au ieșit pe pietonal de Ziua Poliției Române. Exerciții cu câini, fotografii cu mascații și amprentări la foc automat (FOTO, VIDEO)

Polițiștii botoșăneni au marcat astăzi 200 de ani de existență a Poliției Române ca instituție, momentul fiind marcat prin mai multe activități. Astfel, începând cu ora 11, pe Pietonalul Unirii, în fața Muzeului Județean de Istorie, a fost organizată o expoziție în cadrul căreia au fost prezentate mai multe autospeciale folosite în misiuni, de la autolaboratorul criminalistic, cea mai nouă mașină intrată în dotarea Serviciului Rutier, mașina cu care sunt transportați cei arestați, până la autospeciala „mascaților”, cea a polițiștilor de la Protecția Animalelor, dar și mașina destinată transportului câinilor de însoțire sau de urmă.

Fotografii cu mascații de la trupele de intervenție rapidă

Polițiștii le-au explicat celor interesați modul în care autolaboratorul criminalistic îi ajută în descoperirea și ridicarea amprentelor sau a altor tipuri de urme. Cei mai curioși au fost însă aproape 200 de copiii, care au venit să vadă și să „testeze” întregul arsenal prezentat de polițiști. Ei au vorbit rând pe rând cei din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, cu cei de la Biroul de Siguranță Școlară, ori Serviciul Rutier, dar și cu cei de la Serviciul Criminalistic, Biroul de Protecție a Animalelor și Centrul de Reținere și Arestare Preventivă. Alți botoșăneni mai îndrăzneți au ținut să se fotografieze cu luptării din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale, care au apărut pe pietonal echipați ca pentru o intervenție în forță.

Câinii polițiști au adunat aplauzele botoșănenilor

De departe, însă, eroii preferați de botoșănenii ajunși pe pietonal au fost câinii polițiști, mai cu seamă pentru faptul că patrupezii au susținut și câteva exerciții demonstrative. Extrem de ageri, ei au anihilat un „infractor” și l-au încolțit pe un fugar, toate misiunile câinilor polițiști fiind urmărite cu sufletul la gură și terminându-se cu ropote de aplauze.

Pliante oferite trecătorilor

„La activități, polițiștii le-au împărțit celor prezenți pliante cu recomandări preventive și le-au prezentat indicatoarele rutiere, tehnica criminalistică, autospecialele de la rutieră și arest, precum și demonstrații de dresaj canin și disciplină canină, cu câinii polițiști”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani. Printre cei care au distribuit pliante trecătorilor s-au aflat și câțiva elevi ai Școlii de agenți de poliție Câmpina.

Zeci de polițiști avansați în grad

Acțiunile dedicate Zilei Poliției Române au mai cuprins și o ședință festivă. Întâlnirea a fost organizată de data aceasta la sediul IPJ. În acest cadru, 62 de agenți și 25 de ofițeri de poliție au fost avansați în grad.

Polițiștii așteaptă și like-uri pe Facebook

Surpriza a venit însă pe internet pentru că, de ziua Poliției Române, IPJ Botoșani a lansat pagina oficială a instituției pe cunoscuta rețea de socializare. La datele de contact au fost menționate atât site-ul instituției, https://bt.politiaromana.ro/ cât și o adresă de email oficială. Reprezentanții IPJ Botoșani spun că aici vor fi postate informații de ordin public, informații utile, activitățile întreprinse de către angajații instituției, dar și date despre persoane dispărute sau date în urmărire, ori sfaturi și recomandări pentru prevenirea infracțiunilor.

După numai câteva ore de la lansare, pagina avea deja zeci de urmăritori, deși erau doar câteva postări. Cei care doresc să fie la curent cu activitățile derulate de IPJ Botoșani vor avea la dispoziție și acest canal de informare. Pentru acest lucru va fi nevoie de apăsarea unui singur buton – „Urmărește”, iar cu un like doritorii vor fi la curent cu noutățile despre activitatea polițiștilor botoșăneni.

 

 

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
5.5 ° C
5.6 °
3.8 °
86 %
2.7kmh
100 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
9 °
lun
12 °
mar
11 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...