sâmbătă, mai 21, 2022
AcasăLocalSute de elevi au lipsit de la prima probă din cadrul simulării...

Sute de elevi au lipsit de la prima probă din cadrul simulării Bacalaureatului

Sute de elevi au absentat astăzi de la proba scrisă la limba şi literatura română, din cadrul simulării examenului naţional de Bacalaureat. Irina Telişcă, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean, a anunţat că dintre cei 3.244 de elevi înscrişi în ultima clasă de liceu au absentat 400 (149 de la zi şi 245 de la seral sau frecvenţă redusă).

La primul subiect, atât elevii de la real, cât şi cei de la uman au avut un text din Destăinuiri de Profira Sadoveanu şi aceleaşi cerinţe. Şi punctul al doilea a fost comun. Elevii au avut de redactat un text de în care să argumenteze dacă păstrarea discreţiei în legătură cu viaţa privată este importantă sau nu. Ei trebuiau să se raporteze atât la informaţiile din fragmentul dat, cât şi la experienţa personală sau culturală.

La subiectul al doilea, toţi elevii au avut de prezentat rolul notaţiilor făcute de George Mihail-Zamfirescu într-un fragment de text din Idolul şi Ion Anapoda.

La subiectul trei, elevii de la profilul real au avut de prezentat particularitățile unui text poetic studiat, aparținând lui Tudor Arghezi. Colegii lor de la profilul uman au avut de redactat un eseu în care să prezinte particularităţile unui text poetic studiat, aparţinând lui Ion Barbu.

La Colegiul Economic „Octav Onicescu”, potrivit celor precizate de Paul Octav, directorul instituţiei, nu a absentat nici un elev din cei 190.

Sperăm ca şi la următoarele probe să avem aceeaşi participare. Elevii nu prea au fost încântaţi de ce au primit la subiectul 3. Ei preferă proza, nu poezia”, a mai spus oficialul.

„Simularea a fost accesibilă”

Iosif Pintilie, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor, a declarat că primele două subiecte se puteau rezolva, cu puţină atenţie, foarte uşor.

La subiectul al treilea, eu şi majoritatea colegilor am rămas uimiţi de subiect. A trebuit să facem un eseu despre o operă studiată aparţinând lui Ion Barbu şi, spre ruşinea mea, nu e printre autorii pe care i-am studiat intens, încă. Dar, una peste alta, simularea a fost accesibilă şi mă aştept ca, în mare parte, notele să fie destul de mari”, a mai spus el.

Beatrice Păpădie, directorul Liceului de Artă „Ştefan Luchian”, profesor de limba română, a declarat că subiectele au fost accesibile pentru elevii care învaţă constant.

Mâine, 29 martie, elevii vor susţine proba scrisă obligatorie a profilului (matematică/istorie), iar miercuri, 30 martie – proba la alegere.

Pe 14 aprilie, elevii vor afla rezultatele. Acestea vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții  individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, la nivelul Consiliului profesoral. Notele obţinute se trec în catalog doar la solicitarea scrisă a elevilor sau a părinţilor.

În termen de cinci zile lucrătoare de la comunicarea rezultatelor, fiecare liceu va elabora un raport pe care îl va transmite, împreună cu planul  de măsuri, Comisiei  Județene  pentru organizarea și desfășurarea simulării probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat din cadrul IŞJ.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
19.6 ° C
19.6 °
16.6 °
56 %
3kmh
51 %
sâm
26 °
Dum
20 °
lun
15 °
mar
21 °
mie
23 °
RON - Română (nou) leu
EUR
4,9492

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Ca să ți se ierte păcatele, îți faci o cruce. Mare. Avantajul dacă ești primar la Mihai Eminescu e că nu o faci pe...

EDITORIAL

Revin astăzi asupra unui subiect extrem de important pe care l-am abordat în urmă cu aproape o jumătate de an în editorialul „Statule român,...

GÂNDUL ZILEI

Peste tot în lume, două tagme profesionale au ca obiect de activitate, efectuarea de curse regulate pe traseul minciună - adevăr şi retur :...

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...