joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTNoi amenzi pentru operatorul de apă

Noi amenzi pentru operatorul de apă

Neefectuarea lucrărilor de refacere a zonelor unde s-a intervenit pentru remedierea unor avarii în reţeaua de apă şi canalizare a adus noi amenzi societăţii Nova Apaserv. În urma controalelor efectuate de către poliţiştii locali, în perioada 17 – 18 martie, respectiv 21 – 25 martie, au fost aplicate nouă amenzi în cuantum total de 9.000 de lei.

Am  verificat un număr de 50 de amplasamente din municipiul Botoşani, cu privire la refacerea zonelor afectate de lucrările de intervenţii la reţelele edilitare, respectiv refacerea carosabilului, trotuare și spații verzi”, a transmis conducerea Poliţiei Locale.

Verificările au fost dispuse de către viceprimarul Liviu Toma, urmare a deselor sesizări primite de la botoşănenii nemulţumiţi de gropile existente pe străzi, multe rămase în urma intervenţiilor la unele avarii. Funcţionarii din cadrul Direcţiei Edilitare au stabilit că în municipiu sunt 62 de zone unde trebuie intervenit de urgenţă.

Reprezentanţii Nova Apaserv au dat asigurări edilului că deja se intervine în oraş, fiind transmisă constructorului cu care operatorul are încheiat contract comanda cu zonele unde trebuie să se lucreze.

Lucrări solicitate şi de Biroul Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului

Pe 10 martie, municipalitatea a primit o adresă de la Poliţia Municipiului în care se arată că au fost executate în ultimele luni lucrări de intervenţie urmare a unor avarii la reţeaua de apă şi canalizare, de către Nova Apaserv, „lucrări ce nu sunt semnalizate corespunzător şi nu au fost dispuse măsuri pentru aducerea părţii carosabile la starea iniţială”, în termenele stabilite de primărie.

Date fiind aceste probleme, poliţiştii rutieri au amendat operatorul, acesta fiind notificat să dispună măsurile necesare pentru aducerea carosabilului la starea iniţială. Poliţiştii rutieri au cerut primăriei, în calitate de administrator al drumurilor publice, să ia măsuri pentru asigurarea viabilităţii acestora. În caz contrar, primăria va fi amendată.

Potrivit regulamentului aprobat în deliberativul local, lucrările de refacere a zonelor unde s-a intervenit pentru remedierea unor avarii pot fi executate de către firma care are contract cu primăria pe partea de întreţinere şi reparaţii străzi. Contravaloarea lucrărilor este scăzută din suma pe care o are primăria de plată pentru apa pluvială preluată de reţeaua de canalizare.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
20.5 ° C
21.1 °
15.6 °
53 %
1.3kmh
90 %
joi
21 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...