spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTContre între edili de la o clădire din Incubatorul de afaceri

Contre între edili de la o clădire din Incubatorul de afaceri

Primăria Botoşani va prelua în administrare clădirea pentru conferinţe din cadrul Incubatorului de afaceri. Proiectul de hotărâre vizând această preluare a fost votat în şedinţa din 30 martie. Acesta a fost pe ordinea de zi şi în penultima şedinţă a delibertivului local, însă atunci a fost respins.

Clădirea este un centru expozițional şi, prin contract, poate fi folosit de cei 40 de agenţi economici cu care Locativa, administratorul Incubatorului de afaceri, are contracte.

Până să se treacă la vot, s-a înregistrat un dialog nu tocmai amiabil între consilierul municipal PNL Cătălin Flutur, directorul Locativa, şi primarul Cosmin Andrei.

„Ştim pentru cine este pregătit”

Cătălin Flutur a explicat că municipalitatea nu poate înfiinţa acolo un dispecerat integrat pentru situaţii de urgenţă. „I-am dat o denumire pompoasă, crezând că mai luăm un spaţiu. Noi ştim pentru cine şi ştiu mulţi din primărie cui îi este dat acum şi pentru cine este pregătit”, a spus Cătălin Flutur. Oficialul a adăugat că această clădire face parte din spaţiile care deservesc două proiecte europene, respectiv proiectul NESES, prin care au fost înfiinţate 23 de întreprinderi sociale, al doilea fiind un proiect transfrontalier România – Ucraina.

În replică, primarul Cosmin Andrei a arătat că în acel spaţiu nu s-a  întâmplat nimic, din 2012 de când este el în primărie.

Cu alte cuvinte, dumneavoastră vreți acel spațiu cu orice preț, dar nu se întâmplă nimic, nu ați făcut nimic. Doar niște birouri personale pentru depozitare. Am venit în fața dumneavoastră cu proiectul de hotărâre și vă garantez că nu se întâmplă nimic cu acel spațiu, îl administrăm noi şi va rămâne în proprietatea Municipiului Botoșani”, a spus Cosmin Andrei.

„E o întreagă nebunie ce e în Incubatorul acela de afaceri”

Primarul nu a ratat ocazia de a mai lansa nişte critici la adresa activităţii Locativa, singura societatea din subordinea Consiliului Local care nu este condusă de un social democrat. „Vă întreb cum ați dat spații acolo la ONG-uri, cum ați făcut modificări? E o întreagă nebunie ce e în Incubatorul acela de afaceri. Cum scoateți la licitație, o firmă își modifică denumirea, le aprobaţi, cât e chiria? Vă rog frumos să fiți de acord cu acest proiect pentru că nu facem nimic. Dar țineți cu dinții de un patrimoniu pe care-l folosiți de multe ori în scop personal”, l-a întrebat Cosmin Andrei pe Cătălin Flutur.

În continuare, Cătălin Flutur a afirmat că acele spaţii sunt ale primăriei, însă au fost date în administrarea Locativa, „singura firmă care are posibilitatea să închirieze, pentru că este un serviciu organizat”. „Vă garantez că am avut mare grijă de aceste spații. Vă garantez că, Incubatorul de Afaceri de la Botoșani, centrul de producție, este de departe și de 10 ani cel mai bun din țară ca și grad de ocupare, adică performanţele sunt deosebite. Oricine este interesat poate să vadă lucrul acesta. Orice proiect poate fi făcut în acel spaţiu, dar acolo e o administrare integrată a tuturor problemelor legate de utilităţi”, a explicat Cătălin Flutur.

„Vom ajunge la o altă Termica”

Fostul primar a întrebat din nou de ce se doreşte să se ia acel spaţiu din administrarea Locativa.

Pe scurt, pentru că faceți numai prostii acolo şi o să ajungă alții să ne execute bunurile municipiului, să le ia de la societatea Locativa, cele care sunt de patrimoniu, bineînțeles. Vom ajunge la o altă Termica”, a mai spus Cosmin Andrei.

Cătălin Flutur i-a reproşat lui Cosmin Andrei că nu se ocupă de proiectele importante ale oraşului, ci de răfuieli personale.

După acest schimb de replici, proiectul a fost aprobat cu 13 voturi pentru (consilierii PSD şi viceprimarul Liviu Toma de la PRO România). Monica Adăscăliţei de la PNL şi cei doi consilieri USR Raluca Curelariu şi Marcel Gheorghiţă s-au abţinut, în timp ce ceilalţi opt consilieri PNL au votat împotrivă.

Cătălin Flutur a anunţat că va ataca hotărârea la instanţa de contencios administrativ.

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
15.6 ° C
17 °
15 °
48 %
2.5kmh
46 %
vin
14 °
sâm
18 °
Dum
21 °
lun
20 °
mar
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...